2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Çatak'ta su bayramı

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Çatak Köyü sakinleri, 1 yıldır sürdürdükleri çalışmalar neticesinde 70 metre derinlikten su çıkarmayı başardı.

Daha önce zemin etüt çalışmaları yaptıran ve su olduğunu tespit ettiren Çatak Köyü sakinleri, devlet desteği olmadan kendi imkanlarıyla köylerinin 1 kilometre dışında 70 metre derinlikten su çıkarmayı başardı. Bir sonda şirketinin çalışmaları neticesinde çıkarılan su, yıllardır su sıkıntısı çeken Çatak Köyü'nde yaşayanları sevince boğdu. Suyun çıkmasının ardından köylüler kurban kesip dua ederken, çıkarılan su hem sulamada hem de içme suyu olarak kullanılacak.

Çatak Köyü Muhtarı Mustafa Eren, 350 nüfuslu köyde yaklaşık 9 bin dönüm arazi bulunduğunu belirterek, "Köyümüzde çektiğimiz en büyük sıkıntı içme ve sulama suyunun olmamasıydı. 1 yıldır da köyümüzün değişik yerlerinde su arama çalışmaları yaptırdık, ancak bir netice alamadık. Müteahhit getirdik ve su olup olmadığına dair etüt çalışması yaptırdık. Yapılan etüt çalışması neticesinde köyümüzün 1 kilometre dışında suyun çıkacağını öğrendik. Devlet desteği olmaksızın köylülerimizden topladığımız paralarla Şanlıurfa'dan bir şirketle anlaştık. Yapılan çalışmalar neticesinde de 70 metre derinlikteki suyu çıkarmayı başardık. Çıkardığımız su ile hem içme suyu sorunumuz bitecek hem de sulu tarım yapabileceğiz" dedi.

Yetkililerden de yardım beklediklerini ifade eden Eren, "Suyun çıktığı yerde elektrik yok. 1 kilometre uzaklıktan elektrik hattı çekilmesi ve trafo takılması gerekiyor. Ayrıca su pompasına ve boruya ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlarımız karşılandığı taktirde köyümüzde içme ve sulama suyu sıkıntısı kalkacak, sulu tarım yapabileceğiz. Devlet büyüklerimizden bu konuda yardım bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 10:30:15
Güncelleme :1 Eylül 2005 Perşembe 10:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?