18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Promosyon işe yaradı, Kur'an kursuna ilgi arttı

Mersin'in Silifke İlçesi'nde, müftülüğün organize ettiği yaz Kur'an kurslarına 3 bin 500 öğrencinin katıldığı bildirildi.

İlköğretim 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileriyle lise öğrencilerinin katıldığı yaz Kur'an kurslarında sayının geçmiş yıllara oranla arttığı belirtildi. Bu yıl öğrencilerin kurslara katılımını yoğunlaştırmak amacıyla çeşitli hediyeler verildiğini belirten İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü, Haziran ayının 20'sinde başlayan Kur'an kurslarının önümüzdeki hafta son bulacağını kaydetti.

Kütükçü, "Bu yıl katılım bir hayli fazlaydı. 25 bisiklet, çeyrek altınlar, futbol topları, fotoğraf makinesi, kitap ve defterden oluşan hediyeleri başarı gösteren öğrencilerimize dağıtacağız. Bu hediyelerin alınmasında öğrenci velilerimizin çok emeği olmuştur. Allah onlardan razı olsun. İmam arkadaşlarımızın yardımlarıyla birlikte yaz süresince Kur'an kursuna katılan öğrencilerimiz büyük başarı yakalamışlardır. Namaz sureleri, duaları, Kur'an okuma ve namaz kılma öğrenimleri büyük bir başarıyla sonuçlanmıştır. Öğrencilerimizin üçte biri Kur'an okumaya başlamıştır. Yüzde 80 ise namaz kılmayı öğrenen öğrencilerimizi kutluyorum. Amacımız Allah izin verirse, öğrencilerimizin gelecek yıllarda daha kapsamlı bir Kur'an kursu öğrenimini sağlamak hedeflerimiz arasında olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 15:52:30
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 17:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?