18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Silifke model oldu

Mersin'in Silifke İlçesi'nin Kırım'daki kardeş şehri Yevpatoria'dan gelen Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Müdürü, Silifke, Taşucu ve Mersin'de sahil, mimarı ve peyzaj düzenlemelerini inceliyor.

Yaklaşık 1 haftalık süre içerisinde Silifke'de Göksu Irmağı kenarında uygulanan sağ ve sol sahil düzenlemeleri, şehrin mimari yapısı, Taşucu ve Mersin'de deniz kıyısında uygulanan kıyı düzenlemelerini yerinde inceleyecek olan Yevpatoria Belediyesi yetkilileri, aynı zamanda Silifke'nin tarihi ve turistik yerlerini gezecek. Geçen Mayıs ayında Silifke'ye gelen ve özellikle sahil düzenlemelerini çok beğendiğini söyleyen Yevpatoria Belediye Başkanı Andrey Petroviç Danilenko'nun isteği üzerine Silifke'ye gelen Başkan Yardımcısı Eduard Kugel ile Belediye Şehircilik ve Mimar İdaresi Müdürü Aleksandr Yepitanov, Silifke ve bölgesinde gezi ve incelemelerini sürdürüyor.

Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, "20 Mayıs'ta kardeş şehir anlaşması yapmak üzere ilçemize gelen kardeş şehir Belediye Başkanımız Andrey Petroviç Danilenko Silifke, Taşucu ve Mersin sahillerinde yaptığı gezilerde buralarda uygulanan mimari düzenlemeleri ve kıyı şeridi düzenlemelerini çok beğendiğini söyledi. Yevpatoria şehrimizde aynı Silifke gibi deniz kıyısında bir şehir olduğu için bu projeleri Yevpatoria sahillerinde uygulamak istiyor. Kardeş şehir anlaşması çerçevesinde de yer alan karşılıklı dayanışma ve çalışmalar yapmak istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 10:15:39
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 17:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?