2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Uzuncaburç'ta su sevinci

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Uzuncaburç Beldesi'ne, 19 kilometre uzaklıktaki Sarıaydın Köyü'nden sulama ve içme suyu getiriliyor.

10 bin dönüm araziyi sulayacak ve beldenin içme suyu ihtiyacını karşılayacak projenin temel atma törenine Uzuncaburç Belediye Başkanı İshak Yılmaz, DYP İlçe Başkanı Hakkı Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Taner Çabuk, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Rıza Öztürk, köy muhtarları ve yüzlerce Uzuncaburçlu katıldı. 3 adet kurbanın kesildiği temel atma töreninde bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Törende konuşan Belediye Başkanı İshak Yılmaz, Kocaoluk Gökler Deresi'nden enerji yardımıyla aldıkları içme suyunun pahalıya mal olduğunu belirterek, "Aksıfat'tan aldığımız ve 19 kilometre borularla cazibeli olarak taşıyacağımız 80 litre/saniye suyumuz, Gökler Deresi'nden gelen ve hazır vaziyette köyümüze saniyede 40 litre su taşıyan eski içme suyu borumuza bağlanacak. Kalan 40 litre/saniye suyumuz ise ayrı bir kolla Uzuncaburç sulama suyu kanallarına nakledilecektir. Bu suyla da Uzuncaburç'un 10 bin dönüm kurak toprağı hayat bulacaktır" dedi.

Projenin, normal şartlar altında 2006 yılı sonunda hayata geçirileceğini ifade eden Yılmaz, "Projemiz tahminimize göre 3 trilyonu bulacaktır. 600 kişilik su birliğimiz var. Birliğimiz her yönüyle bu güce sahiptir. Devletimizden yardım aldığımız taktirde projeyi çok daha erken bitirme imkanlarına kavuşacağımıza inanıyorum. Projemiz hayata geçirildiğinde yapılan masraflar 5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde kendini amorti edecektir. Biz bunu hesaplayarak çıktık yola, inşallah Uzuncaburç içme ve sulama suyu projemizi halkımızla, sulama suyu birliğimizle en kısa süre içerisinde hayata geçireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 10:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?