18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Cumhuriyet Güreşleri yapıldı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde belediye tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Cumhuriyet Güreşleri'nde başpehlivan Ali Rıza Kaya oldu.

2 gün süren güreşlerin ilk gününde karakucak, ikinci günde ise yağlı güreşler yapıldı. Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonaları'nda Türk bayrağını defalarca göndere çektiren Hamza Yerlikaya'nın şeref misafiri olarak katıldığı müsabakaları MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, MHP 21. Dönem Milletvekili Hidayet Kılınç ve çok sayıda davetli ve vatandaş izledi.
Güreş ağalığını işadamı Seyit Özananar'ın yaptığı güreşlerde yaklaşık 550 sporcu dereceye girmek için mücadele etti.

Amaçlarının ata sporuna sahip çıkmak olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, güreşlere katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kocamaz, "Cumhuriyet coşkusuna bir nebze katkı sağlayabilmek için 3 yıldır ata sporumuz olan Cumhuriyet güreşlerini düzenliyoruz. Burada tarihi Kırkpınar'da nam salmış, dünya ve Avrupa şampiyonlarında minderleri titretmiş güreşçilerimizle elele Cumhuriyet'e sahip çıkmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Yağlı ve altın kemerli güreşlerde başpehlivanlığı kazanan Tarsus Belediyesi güreşçisi Ali Rıza Kaya yarı finalde rakibi Ahmet Taşçı'yı, finalde ise Karamürselli Ekrem Yavuz'u yenerek başpehlivan oldu. Yine yağlı güreşlerde başaltı kategorisinde Hasan Gündoğdu Tarsuslu rakibi Bayram Doğan'ı yenerek şampiyon oldu.

Karakucak güreşlerinde ise 95 kiloda Hasan Ergin, 85 kiloda Fatih Koyuncu, 75 kiloda Oğuz Dönder, 65 kiloda Bedrettin Bingöl, 60 kiloda Ayhan Bakır, 55 kiloda Gökhan Yıldız, 50 kiloda Abdullah Göçen, 45 kiloda Mehmet Kütük, 40 kiloda Ümit Arlı, 35 kiloda Siyami Güven, 30 kiloda Bekir Çelen, 25 kiloda Mücahit Zorba birinci oldu.

Öte yandan, 2006 yılı Cumhuriyet Güreşleri'nin güreş ağalığını 80 milyar lira ile işadamı Ali Alaca kazandı.

.
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2005 Pazar 10:51:17
Güncelleme :30 Ekim 2005 Pazar 11:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?