2
Haziran
2024
Pazar
SPOR

Güreşin devleri geliyor

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenecek Cumhuriyet Güreşleri için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet Güreşleri'nin 2 gün süreceğini, ilk gün karakucak, ikinci gün ise yağlı güreşlerin yapılacağını belirterek, "Cumhuriyetimiz ile ata sporumuzu yaşatmak adına geleneksel olarak düzenlediğimiz altın kemerli Cumhuriyet Güreşleri'nin 3.'süne çok sayıda şampiyon güreşçi katılacak. Dünya Şampiyonu milli güreşçi Aydın Polatçı, 2005 Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz, Kırkpınar başpehlivanlarından ve 9 yıl Kırkpınar Başpehlivanlığı alan 2 altın kemerli Ahmet Taşçı'nın yanı sıra Recep Kara, Kenan Şimşek ile çok sayıda güreşçi Tarsus'ta güreşeceği için son derece mutluyuz. Ayrıca 2 olimpiyat, 3 dünya, 7 Avrupa şampiyonluğu olan milli güreşçi Hamza Yerlikaya da şeref konuğumuz olarak kentimize gelecek" dedi.

Karakucak güreşleri cuma günü saat 11.00'de 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Yağlı güreşler ise aynı yerde cumartesi günü yapılacak. Aynı günün akşamı 27 Aralık Stadı'nda Cumhuriyet Futbol Turnuvası'na katılan amatör spor kulüplerine malzeme yardımı dağıtılacak ve yerel sanatçıların yanı sıra ünlü sanatçı Zara bir konser verecek.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 12:42:02
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 10:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?