22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Tarsus'ta büyük turnuva

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve 19 Ağustos Cuma günü başlayacak olan Eshab-ı Kehf Futbol Turnuvası'na katılacak Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor ve Tarsus İdmanyurdu takımlarının temsilcileri, Tarsus Şelalesi'nde biraraya geldi. Turnuvaya, Tarsus İdmanyurdu, Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor ve Kahramanmaraşspor takımlarının katılacağı bildirildi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın başkanlığında yapılan toplantıya, Tarsus İdmanyurdu Kulüp Başkanı Eyüphan Eyüpoğlu, 2. Başkan Murat Kaya, Genel Kaptan Lütfi Kesmen, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Akdağcık, Mersin İdmanyurdu Genel Sekreteri Ali Kamış, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Levent Arıkdoğan, Adana Demirspor 2. Başkanı Cahit Sınmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Edip Gülnar katıldı.

Tarsus'ta ilk defa bölgeye yönelik, insanları birbirine kaynaştırmak amacıyla Eshab-ı Kehf Tutbol Turnuvası'nı düzenlediklerini söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, turnuvaya katılan takımlara teşekkür etti. Kocamaz turnuvayı düzenlemelerindeki ana sebebi şu sözlerle açıkladı: "Son yıllarda tribün terörünü doruğa ulaştığı, statlarda taraftarların cesetlerinin taşıdığı bir dönemde, gönlümüz Türk sporunu ileriye gidebilmesi için centilmenlik çerçevesinde taraftarların birbirlerine sevgi ve saygı çerçevesinde yaklaşılmasını istiyoruz. Özellikle turnuvaya Eshab-ı Kehf isminin verilmesindeki amaç hem bölgenin tanıtılması, hem de Eshab-ı Kehf'in mensupları olan 7 uyurların bir mücadele için yola çıkmalarını futbolcuların hayatlarını kazanmak için verdiği mücadeleye benzetmemizdir. Bu nedenle özellikle lig başlamadan önce bölgemizdeki futbol takımlarının ve taraftarlarının birbiriyle dayanışma içerisinde olmasını arzuluyoruz".

Başkan Kocamaz, zaman zaman bölge takımlarının kendi aralarında yaptığı maçlarda istenmeyen olaylar olduğunu, bunların son olmasını istediklerini belirterek, "İnşallah bu turnuvanın hem kulüplerin hem de taraftarların yakınlaşmasına vesile olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Tarsus İdmanyurdu Kulübü Başkanı Eyüphan Eyüboğlu ise turnuvanın 19 Ağustos Cuma günü saat 17.30'da Tarsus İdmanyurdu-Adana Demirspor maçıyla başlayacağını, ardından da Mersin İdmanyurdu ile Kahramanmaraş maçıyla devam edeceğini söyledi. Eyüboğlu, finallerin 21 Ağustos Pazar günü oynanacağını sözlerine ekledi.

Turnuvanın bölge açısından büyük bir şans olduğunu dile getiren Adana Demirspor 2. Başkanı Cahit Sınmaz da, karşılaşmaların centilmenlik içinde geçmesini temenni etti. Mersin İdmanyurdu Genel Sekteri Ali Kamış ise bölge için geç kalınmış bir çalışma olduğunu belirterek, bölge takımlarının ve taraftarlarının kardeş olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 17:57:12
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 15:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?