19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

"E-kayıt zorunlu bağışı bitirecek"

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan, zorunlu bağışı ortadan kaldıracak e-kayıt uygulamasının bu yıl devreye girdiğini bildirdi.

Ayan, ilköğretim okullarında 1 Haziran'da başlayacak kayıtlarla ilgili bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl devreye giren e-kayıt uygulamasının, kayıt sırasında zorunlu bağışı ortadan kaldıracağını ifade etti.

Ayan, “Ortaöğretimde geçen yıl 16 ilde pilot olarak başlatılan e-kayıt uygulaması, bu yıl Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. E-kayıt uygulaması ilköğretimde 2006 yılında başlamıştı. Ortaöğretimde sınavla öğrenci alan fen ve Anadolu liseleri dışındaki liselere kayıtlar 15 Ağustos’tan sonra okulların kontenjanlarına göre yapılacak. Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçlarına göre öğrenci alan liseler ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirleyeceği takvime göre kayıt yapacak. İnternet üzerinden kayıt uygulaması, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesini esas alıyor. Bu çerçevede veliler, internet aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sitesinden form doldurarak kayıt başvurusunu yapıyor. Başvurular değerlendirilerek, öğrenci ikametine en yakın okula yerleştiriliyor ve buna ilişkin listeler ilan ediliyor. Öğrencilerin kesin kayıt işlemleri, ilan edilen listelere göre ilgili okul müdürlüklerince gerçekleştiriliyor” dedi.

Velilerin de bu konuda duyarlı olmasını isteyen Ayan, “Velilerimiz maalesef bazı okullar konusunda ısrarcı oluyorlar. Bu da okullarımızda yığılmaya neden oluyor. Halbuki kadrosu kabarık olan bir sınıfta verilen eğitim-öğretim, kadrosu az olan sınıfa göre daha verimsiz olur. Bizim amacımız sınıflarımızdaki kontenjanları dengelemektir. Bu öğrencilerimiz için de yararlı olacaktır. Bunun için okul yönetimi, muhtarlar, veliler ve okul aile birliği yöneticileri bir uyum içinde olmalıyız” diye konuştu.

Ayan, internet üzerinden kayıt sisteminin, velilerin şikayetlerine neden olan 'zorunlu bağışı da ortadan kaldırdığını sözlerine ekledi.

Valilik salonundaki toplantıya; mahalle muhtarları, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 15:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rafet IP: 85.99.15.xxx Tarih : 5.06.2008 11:43:12

iyi de kardeşim e-kayıt yapamıyorum.