4
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Yol genişliği artık 26 metre

Osmaniye Valiliği yanından geçen ve vatandaşlar arasında Çamlı yol olarak bilinen Muhsin Yazıcıoğlu Caddesinde yol genişletme çalışmaları tamamlandı.

İlk etap olarak 400 metre uzunluğundaki yola paralel olarak fidanlık arazisi olarak bilinen yerden 13 metre yola dâhil edilerek yol genişliği 26 metreye çıkartıldı. Alanda yol genişletmesi ile birlikte temel altyapı çalışmaları tamamlandı. Yol çift gidiş, çift geliş şeklinde duble bir yol haline gelecek.

Çalışmaları yerinde inceleyen Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, bu alanda bulunan çamlara zarar vermeden orta refüjü çamların bulunduğu alana kaydırdıklarını söyledi. 2012 yılı Nisan ayı meclis toplantısında BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini bu caddeye verdiklerini hatırlatan Başkan Kara, bu çalışma ile bölgedeki yoğunluk nedeniyle artan başta trafik olmak üzere birçok sıkıntıya çözüm bulunacağını söyledi.

Başkan Kadir Kara şunları söyledi:

"Burası dar bir caddeydi. Bu yolda bulunan çamlar nedeni ile ağaçlara zarar vermeden mevcut hali koruyacağız. Yolun kenarında kalan çamları orta refüj olarak kabul ederek fidanlık tarafından caddeyi ortalama 13 metre genişleterek 26 metreye çıkartacağız. Mevcut yola bir yol daha eklemiş olacağız. Burada yeni yapılan konutlar, alışveriş merkezi ve hükümet konağı nedeniyle nüfus yoğunluğun arttığı bir bölge. Burada başta trafik nedeni ile yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracağız ve ilerde bu bölgede yapacağımız Mutlu Şehir Masal Dünyası Kent Parkı ve Şehrül-Emin Camii için ulaşım altyapısını oluşturacağız. Burada yol genişletme çalışmalarımız tamamlandı. Tedaş, Telekom gibi altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol yapım çalışmasına başlayacağız. Burası merhum Muhsin Yazıoğlu'nun ismine yakışır bir bulvar haline gelecek" dedi.

...
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2014 Perşembe 12:50:14
Güncelleme :16 Ocak 2014 Perşembe 17:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?