4
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Öğrencilere süt dağıtıldı

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, 2014 2015 eğitim öğretim yılında, 53 bin 245 öğrenciye okul sütü dağıtılmasının planlandığını ifade etti.

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Osmaniye İlkokulu'ndaki süt dağıtım etkinliğinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine haftanın üç günü süt dağıtılacağını belirtti.

Öğrencilerin dağıtılan sütü içme zorunluluğu olmadığını ifade eden Oduncu, şunları kaydetti:

"Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü ve bu eğitim-öğretim yılında da devam eden okul sütü dağıtımını kentimizde de başlattık. Okul sütü projesi, çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi için devletimizin aldığı tedbirlerden biri. Bu proje sayesinde hiç süt içemeyen öğrencilerimiz süt içme imkanına kavuşacak. İlkokul ve anasınıfı öğrencilerimize pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Osmaniye genelinde 53 bin 245 öğrenciye ücretsiz süt dağıtılacak. Alerjisi olan ya da içtiğinde rahatsızlık hisseden öğrencilerimizin süt içme zorunluluğu yok. Öğrencilerimize, sağlıklı gelişmeleri açısından, süt içmelerini öneriyoruz."

Oduncu, daha sonra anasınıfı öğrencilerine süt dağıttı.

AA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2014 Çarşamba 18:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?