4
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

'Devlet kendi yolunu yapsın'

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Kümbet köyünde bir vatandaş, köyün ana yolunun bir bölümünün kendi tapulu malı olduğunu iddia ederek yola tel örgü çekip, yolu trafiğe kapattı.

 

 

Kümbet köyünde yaşayan Kadir Işık, yakın zamanda yapılan kadastro çalışmalarının ardından köyün ana yolunun 400 metrelik kısmının kendi arazisi içerisinde kaldığını öğrendi. Tapu kayıtlarına göre köyün gerçek yolunun şu anda kullanılan yoldan 500 metre ilerisinden geçtiğini iddia eden Işık, “Devlet kendi yolunu yapsın” diyerek 1952 yılından bu yana kullanılan köy yolunun 400 metrelik kısmının her iki tarafına tel örgü çekerek yolu trafiğe kapattı. Köylülerin ihbarı üzerine köye gelen jandarma ekipleri, Işık’ı ikna ederek yolu tekrar trafiğe açtı. Ancak yetkililerin duruma bir çözüm bulamadığını iddia eden Işık, bir süre sonra yola tekrar tel örgü çekti.

Işık, "Bu yolun 400 metrelik kısmı benim tapulu malım. İşte tapusu da elimde. İlçe Özel İdareye gittim, durumu anlattım, bana hak verdiler ve bir çözüm bulacaklarını söylediler. Ancak kimse ilgilenmiyor. Bu yol bana ait tarla ile birleşik. Bir süre daha böyle bekleyeceğim, sonra yolu traktörle sürüp buğday ekeceğim” dedi. Kümbet köyünün Göçmenler Mahallesi'ne ulaşımın sağlandığı yolu kullanmak zorunda kalan köylülerin bir kısmı ise Kadir Işık’a destek verdi. Kadir Işık’a destek veren bir köylü, “Burası Kadir abinin tapusu içerisinde. Bu yol 60 yıldır kullanılıyormuş. Ama tapu kadastro kayıtlarına göre köyümüzün gerçek yolu daha aşağıdan gidiyormuş. Şu an gerçek yolun olduğu yer tarla. Yetkililer gerçek yolumuzu yapsın” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2013 Cuma 18:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?