20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

"Haydi, sende bir fidan dik"

Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü Şehit Yasemin Tekin İlköğretim Okulunu kardeş okul seçip, öğrencilerle "Haydi, sende bir fidan dik" sloganıyla fidan dikti.

Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü'nün birlikte organize ettiği Şehit Yasemin Tekin İlköğretim Okulu'ndaki fidan dikme töreninde konuşan Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, dünyada yılda ortalama 13 milyon hektar ormanın yok olduğunu belirterek "Orman alanlarının daralmasıyla iklim değişikliği, küresel ısınma, çölleşme, biyolojik çeşitliliğin yok olması gibi çevre problemleri yaşanmakta ve dünya telafisi mümkün olmayan bir sona doğru gitmektedir. Ülkemiz yüzölçümünün yüzde 27’si ormanlarla kaplıdır. Bir ülkenin orman bakımından kendine yeterli olabilmesi için topraklarının yüzde 30’unun verimli ormanlarla kaplı olması gereklidir. Bizim ormanlarımızın yüzde 49’u verimsizdir. Verimsiz orman alanlarımızın süratle verimli hale getirilmeleri gerekmektedir" dedi.

Çölleşme ve kuraklık etkilerinin ortadan kaldırılması ve azaltılması amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında tüm okulların bahçelerini ağaçlandıracaklarını kaydeden Yılmaz, "Ormanlarımızın artırılmasına yararlı olacağına inandığımız bu seferberliğin siz öğrencilerin de katkısıyla amacına kısa sürede ulaşacağına eminim" diye konuştu.

Daha yeşil, yaşanabilir bir dünya için bütün vatandaşların bu seferberliğe destek olmaları gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ormanlarımız en büyük doğal kaynaklarımızdır. Bu kaynaklarımızı gözümüz gibi korumalı ve varlıklarını artırmalıyız. Sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesi ancak sağlıklı bir çevreyle mümkündür. Asırlardır süregelen ve tahrip edilen bozuk orman alanlarının yeniden verimli hale getirilmesi şart. Orman Bölge Müdürlüğü orman tahribatını önlemeyi bir seferberlik anlayışı ile ele almış ve son yıllarda ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık vermiştir."

Şehit Yasemin Tekin İlköğretim Okulu Müdürü Müslüm Aydede de, Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü'nün okullarını “kardeş okul” seçmelerinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

"Haydi, sende bir fidan dik" sloganıyla öğrenciler, okullarının bahçesine ilk fidanları Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan, Osmaniye Orman İşletme Müdürü Mustafa Eroğlu, Okul Müdürü Müslüm Aydede ve öğretmenleri ile birlikte diktiler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 12:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?