19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

1. Lig'e terfiyi garantilediler

Türkiye Bedensel Engelliler Basketbol 2. Ligi D Grubu'nda mücadele eden Osmaniye 80. Yıl Bedensel Engelliler Basketbol takımı, Adana'da katıldığı 1.Lig'e terfi Play-Off maçları sonunda 1.Lig'e terfi etmeyi garantiledi.

Adana Yüreğir Spor Salonu'nda Ankara Büyükşehir Belediye Engelli Basketbol takımını yarı final maçında yenen Osmaniye takımı birinci lige terfiyi garantiledi. Osmaniye takımı yarın final maçında birincilik için mücadele edecek. Osmaniye 80. Yıl Bedensel Engelliler Basketbol takımı yarınki maçta rakibine yenilse dahi play-off'u ikinci olarak tamamlayarak birinci lige çıkacak.

Adana'daki maçta Osmaniye'den gelen seyircisinin de desteğini alan 80. Yıl Bedensel Engelliler Basketbol takımı, rakibi karşısında ilk periyodu 11-11 berabere tamamladı. İkinci periyotta oyuna hakimiyetini koyan Osmaniye takımı, bu periyodu 23-19 önde tamamladı. Üçüncü periyotta da hakimiyetini koruyan 80.Yıl takımı bu periyodu 38-29 gibi farklı bitirdi. Çekişmeli geçen dördüncü periyotta moral olarak rakibinden üstün olan ve galibiyetini koruyan Osmaniye 80. Yıl Bedensel Engelliler Basketbol takımı maçı
54-49 kazanarak play-off'ta ikinciliği ve dolayısıyla da 1.Lig'i garantiledi. Osmaniye takımı Kırklareli ile Konya takımlarının yapacağı maçı galip kazanan takım ile yarın birincilik ve ikincilik maçı oynayacak.

Adana'daki maça Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek'in eşi Zehra Kemelek, Vali Yardımcısı Güngör Yıldırım, İl Gençlik ve Spor Müdür vekili M.Fikri Poyraz, OTB Başkanı İmam Hüseyin Çelik, Basın ve halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç ile sporcu yakınları ve bir grup Osmaniyeli de gelerek destek verdi. Vali Zübeyir Kemelek de maç sonrası sporcuları telefon ile arayarak kutladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 16:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?