19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

105 bin öğrencinin gözleri taranacak

OSMANİYE'DE 105 BİN ÖĞRENCİ GÖZ TARAMASINDAN GEÇECEK

Gezici mobil aracı ile Osmaniye'ye gelen Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği tarafından 105 bin öğrenci ücretsiz olarak göz sağlığı taramasından geçirilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Osmaniye'ye gelen Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği Mobil Sağlık Tarama Aracı, ilköğretim okullarında ücretsiz göz taraması yapacak. 5 gün boyunca Osmaniye'de kalıp merkez ve ilçelerdeki tüm ilköğretim okullarını gezecek olan Mobil Sağlık Tarama Aracı'nda, görme problemi bulunan öğrencilere ücretsiz tarama yapılacak. Bu arada maddi durumu iyi olmayan ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan öğrencilere de ücretsiz gözlük temin edilecek.

Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği Başkanı Bahattin Taşkın, "Derneğimizin amacı; ülkemizdeki önlenebilir körlükleri en aza indirmektir. Yapmış olduğumuz çalışmalarda, göz hastalıklarının 0-15 yaş arasındaki tedavilerinin daha olumlu sonuç verdiği tıp otoriterlerinin ortak görüşüdür. Bu nedenle çalışmalarımızı öğrencilere yönelik olarak yoğunlaştırıyoruz. Okullarda yapılan göz sağlığı taramalarının amacı; körlüğün önlenmesi, çocukların göz sağlığına kavuşması, eğitim ve öğretimlerini olumlu yönde etkilemesi ve ayrıca sınıf öğretmenlerinin de öğrencilerinin durumu ile ilgili sağlıklı bilgi edinmesine katkı sağlamaktır. Bu çerçevede Osmaniye'de 09-13 Kasım tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerdeki tüm okullarda 105 bin civarında öğrenci tarama kapsamına alınacaktır" dedi.

Göz sağlığı taraması için gerekli son model cihazlarla tam donanımlı bir mobil otobüs ile gezici hizmet verdiklerini, il il dolaştıklarını ifade eden Taşkın, "Bugüne kadar 11 milyonu öğrenci olmak üzere yaklaşık 17 milyon kişiyi göz sağlığı taramasından geçirdik. Yapılan tarama işleminden sonra kişilere göz sağlığı ile ilgili rapor veriyoruz. Kişiler daha sonra resmi olarak hastane yada polikliniklere başvuruyorlar. Bu arada kişilerin herhangi bir sağlık güvencesi yoksa onlara da dernek olarak imkanlar dahilinde yardım ediyoruz" şeklinde konuştu.

Derneğin ilk göz sağlığı taraması Devlet Hastanesi Uzman Göz Doktoru Sevinç Gökçe tarafından Cebelibereket İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Diğer yandan gezici mobil otobüste inceleme yapan Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, aracın son model cihazlarla donatıldığını ve gerekli tüm cihazların bulunduğunu bildirdi.

OSMANİYE'DE 105 BİN ÖĞRENCİ GÖZ TARAMASINDAN GEÇECEK
OSMANİYE'DE 105 BİN ÖĞRENCİ GÖZ TARAMASINDAN GEÇECEK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 15:40:05
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 20:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?