17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

105 çift dünyaevine girdi

Osmaniye 7. Fıstık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende 105 çiftin nikahı kıyıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu nikah töreninde çiftlerin nikahını Belediye Başkanı Davut Çuhadar kıydı.

Nikah merasimi sırasında çiftlerle esprili sohbetler yapan Başkan Çuhadar, "Bugün çok önemli bir gün. Çünkü bugün Osmaniye'nin il oluşunun 12. yıldönümü. Ayrıca bugün Osmaniye'nin tüm yakışıklı gençleri nikah kıydırıyor. Hepsini tebrik ediyorum" dedi. Başkan Çuhadar, damatlardan da gelinlere iyi bakmaları için söz aldı.

Nikah kıydıran çiftlerin yakınlarının da geldiği törende bazı çiftlerin yanında bebeklerini ve çocuklarını da getirdiği dikkat çekti. 5 yıllık evli olan 2 çocuk sahibi Mehmet ve Zahide Caymaz çifti çocukları ile nikah kıydırırken, Mehmet Caymaz bugüne kadar maddi imkansızlıktan ve ihmalden bir türlü nikah kıydıramadıklarını söyledi. Caymaz, belediyenin kendilerine tanıdığı bu imkan sayesinde nikah kıydırmaktan mutlu olduğunu bildirdi.

Nikah kıydıran çiftler arasındaki 27 yıllık evli olan Yılmaz ve Gülseren çifti ise damadı Müslüm Kapkın ve kızı Nilüfer ile birlikte nikah kıydırdı. Nikah merasiminin tamamlanmasının ardından Belediye Başkanı Davut Çuhadar, çiftleri tek tek tebrik edip onlara çiçek verdi. Nikah töreninin tamamlanması ile törene katılan çiftler davul-zurna eşliğinde halay çekip oynadılar.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 16:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?