18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

15 köy susuz!

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Yapımına bir süre önce başlanan ancak ödenek yetersizliğinden dolayı yarım kalan Böğeme içme suyu projesinin hala tamamlanmamasından dolayı Kadirli’ye bağlı 15 köy su sıkıntısı çekiyor.

Kadirli’nin Kuzeydoğusunda ve doğusunda bulunan Söğütlüdere sarıdanışmanlı, Çiğdemli Mehedinli Yenigün, Sofular, Kayasuyu, Durmuşsofular gibi 15 köy susuzluk çekiyor.

Şu anda Karapınar içme Suyu Birliği tarafından su ihtiyacı karşılanan köylerde zaman zaman evlerden su akmıyor. Köylüler içme suyu ihtiyacını çoğu zaman bidonlarla köye su taşımakla sağlıyor.Kimi köylüler ise Kadirli ilçesine gelerek büyük su tankerleri ile köye su götürüyor. İçme suyu birliğininde bu yükünü hafifletecek olan ve yapımına bir süre önce başlanan Böğeme İçme suyu projesi ise ödenek yetersizliğinden tamamlanamıyor. Proje kapsamında 750 bin lira ödenekle şu ana kadar 3 kilometre hat döşenen projede tahmini 2 milyon TL ödenekle projenin tamamlanabileceği belirtiliyor.

Köylüler ise uzun süredir ara verilen projede sorumluluk kimdeyse bir an önce bu projenin hayata geçmesini istiyor. Bazı köylüler ise, “Koskoca bir yazı susuz geçirdik. Bidonlarla yollara düştük. Elimizde bidonla su getiriyoruz. Başbakanımız yıllar önce susuz yolsuz köy kalmayacak diyordu. Yetkililer gelsin şu rezilliğimizi görsün” şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2012 Çarşamba 14:44:28
Güncelleme :30 Ağustos 2012 Perşembe 13:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?