19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

2 anne, 2 dram!

2 ANNE, 2 DRAM

Osmaniye'de 29 yıldır çadırda hayat mücadelesi veren bir kadın, 5 yıl önce kocasını kaybetti. Kızını, çadır hayatından kurtulması için 11 yıl önce evlendirdi.

Ancak kızı da 2 yıl önce kocasını iş kazasında kaybedince 3 çocuğuyla birlikte annesinin yanına, çadıra yerleşti. Kızına, torunlarına ve çocuklarına çadırda kol kanat geren kadın, kızı internette tanıştığı biriyle, 1,5 yaşındaki çocuğunu bile almadan kaçınca perişan oldu.

Osmaniye'de yaşayan 49 yaşındaki 6 çocuklu Güllü Gönüler'in başına gelmeyen kalmadı. Bundan 35 yıl önce hayvancılık yapan Mustafa Gönüler ile evlenen anne Gönüler, eşini kalp krizi sonucu 5 yıl önce hayatını kaybetti. Eşinin maddi durumu iyi olmayan Gönüler, 6 çocuğuyla 29 yıldır yaşadığı çadırda çaresiz kaldı. Eşinden herhangi bir miras kalmayan Güllü Gönüler, tek başına tarlalarda çalışarak bir erkek ve bir kız çocuğunu evlendirdi. Kızı Gülay Gönüllüoğlu (Gönüler) (25), 11 yıl önce çadır hayatından

kurtulması için, tekstil fabrikasında çalışan ve kendinden 10 yaş büyük Hasan Gönüllüoğlu ile dünya evine girdi. Ancak 2 yıl önce Hasan Gönüllüoğlu fabrikada iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Bunun üzerine genç kadın, biri karnında, diğeri ise 6 ve 8 yaşında olmak üzeri 3 çocuk ile annesinin yanına, çadıra dönmek zorunda kaldı. Anne Gönüler, torunlarına ve kızına çadırında yer açtı. Eşi öldüğünde 5 aylık hamile olan genç kadın şimdi 1,5 yaşında olan Melisa Gönüllüoğlu'nu dünyaya getirdi. Annesinin hiç

geliri olmadığı ve 4 çocuğa baktığı için genç kadın, eşinden dolayı mahkemeye başvurarak SGK'dan 500 lira maaş bağlanmasını sağladı. Bu maaş ile 2 anne çadırda hayat mücadelesine devam etti. Ta ki 10 gün öncesine, genç kızı internetten tanıştığı Tekirdağlı Hasan isimli birine kaçıncaya kadar. Genç kız internetten tanıştığı kişi ile 1,5 yaşındaki Melisa'yı bile almadan, kimseye haber vermeden kaçtı. Anne Gönüler, 1,5, 8 ve 10 yaşlarındaki torunlarla çadırda baş başa kaldı.

Anne Gönüler, Melisa'nın annesini emdiğini, kızının onu bile almadan gittiği için çok zor durumda olduklarını söyleyerek, "Ben 5 yıl önce kocamı kaybettim. 29 yıldır çadırda yaşıyorum. Çocuklarımı hep burada büyüttüm. Eşim öldüğü için onlara 5 yıldır ben kol kanat geriyorum. Kızım da benim gibi 23 yaşında eşini kaybetti. Onun maaşıyla geçiniyorduk. Ama o da bizi bırakıp gitti. Üstelik çocuklarını bile almadan. Şimdi ne yapacağız bilmiyoruz. 4 çocuk benim var. 3 çocuk da kızımın ama bir gelirim yok" diye konuştu.

Gözlerinden rahatsız olduğunu, bir gözünden katarakt ameliyatı olduğunu, diğer gözünde de katarakt çıktığını ancak parasızlık sebebiyle ameliyat olamadığına dikkat çeken anne Gönüler şunları kaydetti: "Bakkala, markete 2 bin 500 lira borcum var. Çocuklarım okula gidiyor. Ne yakacak odun var ne de başka bir şey. Ben dağdan kadın başıma odun topluyorum. Çadırda dağ başında ısınmaya çalışıyoruz. Ben bu 1,5 yaşındaki çocuğa nasıl bakacağım?"

Kaymakamlıktan ara sıra gıda yardımı aldıklarını ancak sürekli geliri olmadığı için çok zor şartlarda yaşadıklarını ifaden eden Gönüler, "Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın çok yardımsever olduğunu duydum. Valim bize de yardım edin. Ben çok zor durumdayım. Artık çocuklarıma bakacak gücüm kalmadı. Torunlarım da bana kaldı. Ben onlara kanımın son damlasına kadar bakacağım. Ama ne olur biraz yardım edin" dedi.

Kaymakamlığa sadece 500 metre uzaklıkta, dağlık bir yerde yaşayan anne, çocukları ve torunlarıyla birlikte şimdi gelecek yardım elini bekliyor. Anne Gönüler'in 1,5 yaşındaki torununa süt alacak parası bile yok. Anne Gönüllüoğlu, 500 lira maaşını da alarak kocaya kaçtı.

2 ANNE, 2 DRAM
2 ANNE, 2 DRAM
2 ANNE, 2 DRAM
2 ANNE, 2 DRAM
2 ANNE, 2 DRAM
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 10:12:01
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 10:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?