18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

200 bakkal kepenk kapattı

Osmaniye'de 200 bakkalın kepenk kapattığı bildirildi. Ekonomisi teşvik yasası ile büyüyen ve sanayileşme yolunda ilerleyen ilde arda arda büyük marketlerin açılması ile beraber bakkal sayısının düşmeye başladığı bildirildi.

Bakkal esnafının zor günler yaşadığını belirten Osmaniye Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Sezer, bakkal sayısının bin 50'den 850'ye düştüğünü kaydetti.

Yeni açılan marketler, bakkal esnafının bağ-kur borcunu ödeyememesi ve bankaların vatandaşlara cazip bir şekilde kredi kartı imkanı sunması nedeniyle her gün bir başka bakkalın kapandığını aktaran Sezer, "Haftanın 7 günü semt pazarlarının kurulması da bakkal esnafını zor durumda bıraktı. Bakkallarımız her geçen gün daha da kötü duruma düşüyor. Bankaların cazip bir şekilde kredi kartı imkânı sunması halkımızı marketlerden alış verişe yöneltiyor. Bu sebeple gücü olanlar marketçilik yapıyor. Gücü olmayanlar ise kepenklerini indirmek zorunda kalıyor." dedi.

Marketler yasasının bir an önce çıkması gerektiğini belirten Sezer, " Bakkal esnafı gerçektende çok zor durumda. Marketler yasası bir türlü çıkmadı. 2008 yılında çıkmasını büyük bir ümitle bekliyoruz. Bakkal esnafını yaşatacaksak kredi desteği istiyoruz " diye konuştu.

Bu arada denetimlerin olmaması sebebiyle tekel ürünlerinde de kaçak satışların arttığını belirten Sezer, "Denetimsizlikten dolayı 810 olan tekel bayisi sayısı bu gün 456'ya düştü. Kaçak satışlar arttı. Yetkililerin bu sebeple denetimleri daha da artırmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 10:14:53
Güncelleme :5 Aralık 2007 Çarşamba 16:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?