18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

200 gr. ekmek 35 YKR'dan satılacak

Osmaniye'de, belediyenin ekmek zammına yaptığı itiraz üzerine Valilik öncülüğünde bir araya gelen taraflar, 200 gram ekmeğin 35 YKr'den satılmasını kararlaştırdı.

Belediye Başkanı Davut Çuhadar, yaptığı açıklamada, gramaj küçültülerek yapılan gizli zam sonrası ekmeğin adeta poğaça gibi durmasının şehre yakışmadığını belirterek, "Elbette fırıncı esnafımız artan girdi maliyetlerini karşılamak üzere zam yapacaktır. Ancak zammın ortak bir görüş birliği içerisinde ve makul düzeyde olması gerekirdi. Göreve geldiğim andan itibaren ekmek ile ilgili sıkıntıları fırıncı esnafı ile görüşerek çözdük. Fakat son ekmek zammında emrivaki yaparak, ekmeğin fiyatı aynı kalmak suretiyle gramajı 150 grama düşürdüler. 'Bizim fiyatımız budur. İster kabul edin, isterseniz etmeyin' diyerek ekmeğe gizli zam yaptılar. Hemen birtakım çevreler de ekmek zammını belediyeye mal etme yarışına girdi. Halkımız da ekmek zammını belediye yapmış gibi düşünmeye başlamıştı" dedi.

Çuhadar, şöyle devam etti:
"Aklın yolu birdir, ben esnaf çocuğuyum. Esnafın da kazanmasını isterim. Akıl ve mantık hakim oldu. Taraflar bir araya geldi ve ortak bir fiyattan 200 gram ekmeğin 35 YKr'den satılmasına karar verildi. Bu durumda hem halk hem de fırıncı esnafı kazanmış oldu. Seçildiğimde ilk olarak belediyenin ekmek fabrikasını kapattım ve fırınlardan aldığım ekmeği uygun fiyata halka sattım. Hem mensubu olduğum AK Parti hem de şahsım devlet kurumlarının ticaret yapmasına karşıdır. Halkı mağdur edecek her türlü uygulamanın da karşısında olduğumun bilinmesini isterim. Eğer ekmek fiyatları bu şekilde devam etseydi belediye olarak yeniden ekmek üretimine başlayacaktık. Çok şükür aklıselim hakim oldu ve bu netice alındı. Çağrılarımıza kulak veren Valiliğimize ve oda başkanlarına teşekkür ediyorum "

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 16:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?