19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

22. şenlik coşkulu başladı

OSMANİYE ZORKUN YAYLASI 22.ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI

Osmaniye Zorkun Yaylası 22.Çocuk Şenliği vatandaşların yoğun ilgisine sahne olan programlarla başladı.

Zorkun Yaylasındaki Şenlik Tepe Mevkii'ne gelen Belediye Başkanı Kadir Kara'yı alanın girişinde çocuklar karşıladı. Çocukların büyük ilgisini gören Başkan Kara, Osmaniye ve çevre illerden gelen izciler tarafından oluşturulan kampı ziyaret etti.

Zorkun Çocuk Şenliği Final Programlarının ilki olan Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması Zorkun Merkezi Cami'de gerçekleştirildi. Programda bir konuşma yapan Osmaniye İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Öztürk, çocuk şenliği kapsamında Kuran-Kerim Okuma Yarışması'na yer vermelerinden ötürü Belediye Başkanı Kadir Kara'ya teşekkür etti. Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması sonucunda değerlendirme kurulu tarafından kızlarda Türkan Sena Önal birinci, Ayşe Eşki ikinci, Ayşegül Besnek üçüncü olurken, erkeklerde Fatih Mehmet Yüce birinci, Ahmet Yıldırım ikinci ve Enes Mücahit Kaya üçüncü oldu.

Reşat Gürel Satranç Turnuvası'nda 12 yaş altı kategoride Mustafa Akgül birinci olurken, Mehmet Alibekiroğlu ikinci, Hasan Vural üçüncülüğü kazandı. 12 yaş üstü kategoride ise Orhan Alibekiroğlu birinci, Ali Rıza Tekerek ikinci, Mücahit Doğaşan üçüncü oldu.

Bilgi Yarışmasında ise İlköğretim birinci kademede Ahmet Selim Bolat birinci, Nuri Kuru ikinci, Cemal Tarık Taşkın üçüncülüğü hak etti. İlköğretim ikinci kademede ise Abdullah Erkan Gül birinci, Nuriye Nurbilen ikinci ve Behiç Bilen üçüncü sırada yer aldı.

Osmaniye Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği'nin ilk gününde Samet Ayabab Futbol turnuvası kapsamında Osmaniye İdman Yurdu, Ömerin Aslanları ve Zorkun Gücü ve Zorkunspor takımları arasında yarı final maçları oynandı. Osmaniye İdman Yurdu ve Zorkun Gücü finale yükselen takımlar oldu.

Gaziantep Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd.Doc.Dr Ruhi Ersoy tarafından “Türk Kültüründe Çocuk Oyunlarının Önemi” konulu konferansı çok sayıda vatandaş takip etti.

Osmaniye Zorkun Yaylası 22.Çocuk Şenlikleri bugün yapılacak yarışmalarla devam edecek.

OSMANİYE ZORKUN YAYLASI 22.ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI
OSMANİYE ZORKUN YAYLASI 22.ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 11:30:02
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 12:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?