20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

3. Güvercin Festivali yapıldı

Osmaniye Güvercin Sevenler Derneği tarafından düzenlenen 3. Güvercin Festivali'nde kıyasıya mücadele yaşandı.

Belediye Çamlık Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen festivale, Osmaniye'nin yanı sıra İzmir, Bursa, İstanbul, Mersin, Adana, Antalya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa'dan 180 güvercin sahibi katıldı.

Festival Tertip Komitesi Başkanı Hakan Tuncer, amaçlarının Türkiye'nin dört bir yanındaki güvercin sevenleri bir araya getirmek ve bu kişileri kaynaştırmak olduğunu söyledi.

Festival kapsamında Sarı ve Kırmızı Meverdi, Kara Müsevvet, Zırhlı Şamı, Ağ ve Göv Şamı olmak üzere 6 dalda yarışma düzenlendi. 180 yarışmacının güvercinlerine, boyu, güzelliği, duruşu, rengi, boynunun kalınlığı gibi özelliklerine göre jüri üyeleri tarafından puan verildi.

Yaklaşık bin 500 kişinin izlediği festivalde, Kırmızı Meverdi dalında Osmaniye'den Adem Şahan, Kara Müsevvet dalında Osmaniye'den Mustafa Karagöz, Zırhlı Şamı dalında Kahramanmaraş-Elbistan'dan Ahmet Poyrazoğlu, Sarı Meverdi dalında Bursa'dan İbrahim Taşlı, Ağ dalında Bursa'dan İbrahim Taşlı ve Göv Şamı dalında ise Elbistan'dan Beytullah Gök ile Gaziantep'ten Mehmet Telefoncu'nun güvercinleri birinci oldu. Birinci olan güvercinlerin sahiplerine altın güvercin küpesi ve kupa verildi.

Festivale, Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Kara, MHP İl Başkanı Yener Tuncer, AK Parti İl Başkanı Ali Binboğa, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çenet, İl Genel Meclisi Başkanı Avukat Hamza Tor da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 15:12:13
Güncelleme :17 Kasım 2008 Pazartesi 15:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?