19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

3. yaz spor okulları açıldı

OSMANİYE'DE 3. YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI

Osmaniye Belediyesi Ücretsiz 3. Yaz Spor Okulları’nın açılışı törenle yapıldı. Törene onur konuğu olarak katılan eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, Belediye Başkanı Kadir Kara’dan fahri hemşehrilik istedi.

Osmaniye Belediyesi’nin ‘Sağlıklı ve Eğlenceli Bir Yaz İçin’ sloganı ile düzenlediği yaz spor okullarının bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Basketbol, voleybol ve futbol branşlarında düzenlenen 3. Yaz Spor Okullarının açılışına katılan Saffet Sancaklı’ya özellikle öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Açılış törenine katılan Osmaniye Milletvekili Suat Önal, yaptığı konuşmada, “Sporun siyaseti olmaz. Ama siyasetçiler spora destek vermek zorundadır. Böyle önemli bir organizasyonu düzenleyen Belediye Başkanımız Sayın Kadir Kara’yı tebrik ediyorum” dedi. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da, bu yıl yaz spor okullarına 700 öğrencinin başvurduğunu belirterek, "Göreve geldikten sonra başlattığımız yaz spor okullarımızda şimdiye kadar yaklaşık 2000 öğrenciye kurs verdik. Bugün bu önemli organizasyonun açılışını eski milli futbolcumuz Saffet Sancaklı ile birlikte yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ne yapsak azdır. Bugün burada gördüğümüz manzara doğru bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor. Bu organizasyonumuza destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çocukların büyük sevgi gösterileri içerisinde konuşma kürsüsüne çıkan eski milli futbolcu Saffet Sancaklı ise, “Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Osmaniye’de yöneticilerin, vatandaşların ve çocukların bana gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Çocuklara ve herkese her fırsatta spor yapmalarını tavsiye eden Saffet Sancaklı; spor sayesinde fiziksel ve psikolojik olarak insanların kendisini geliştirdiğini söyledi. Sancaklı, “Spor yapan öğrenci okulda daha başarılı olur. Spor yapan öğrenci daha sağlıklı olur. İnsanlar küçük yaştan itibaren spora yönlendirilirse hem altyapı gelişir hem de daha sağlıklı bir nesil yetişir. Bu sayede Türkiye bütçesinin önemli bir payını ayırdığımız sağlık harcamaları da düşer. Ben bir kez daha beni buraya davet ederek sizlerle buluşturan Belediye Başkanımız Sayın Kadir Kara’ya çok teşekkür ederim. Bu kısa zaman içerisinde oldukça güzel dakikalar yaşadım. Artık ne zaman çağırsanız buraya geleceğim. Başkanım ve Osmaniyeliler de uygun görürse Osmaniye’nin fahri hemşehrisi olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Bu isteğin kendileri için mutluluk verici olduğunu söyleyen Başkan Kadir Kara ise, “Bu konu ile ilgili çalışmalar yapılarak Saffet Sancaklı’nın bir sonraki Osmaniye programında kendisine Osmaniye’nin fahri hemşehrilik beratını vereceğiz” dedi.

Başkan Kara, Saffet Sancaklı’ya günün anısına üzerinde ismi yazan bir Karatepe Kilimi ile teşekkür plaketi hediye etti. Daha sonra ise yaz spor okullarına destek veren kuruluşlara teşekkür plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Program Endüstri Meslek Lisesi ve Osmaniye İdman Yurdu takımları arasında oynanan gösteri maçı ile son buldu. Gösteri maçında Başkan Kadir Kara ve Saffet Sancaklı çocuklarla birlikte futbol oynadı.

OSMANİYE'DE 3. YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
OSMANİYE'DE 3. YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
OSMANİYE'DE 3. YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
OSMANİYE'DE 3. YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
OSMANİYE'DE 3. YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
OSMANİYE'DE 3. YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
OSMANİYE'DE 3. YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
OSMANİYE'DE 3. YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 11:07:05
Güncelleme :5 Temmuz 2011 Salı 14:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?