17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

4. Meverdi Festivali yapıldı

OSMANİYE GELENEKSEL 4. MEVERDİ FESTİVALİ

Osmaniye'de bu yıl 4.'sü düzenlenen Geleneksel Meverdi Festivali'nde en güzel güvercinlerin sahiplerine ödül verildi.

Yaklaşık bir yıl önce elim bir deniz kazası sonucu boğularak yaşamını yitiren Osmaniyeli kuş sever Yılmaz Ayten adına düzenlenen festival, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde yapıldı. Festivaldeki yarışmaya Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa ve Osmaniye'den toplam 163 güvercin katıldı. Yarışmaya katılan illerden birer temsilcinin oluşturduğu 7 kişilik jüri, festivalde Kırmızı Meverdi, Sarı Meverdi, Ağ (Beyaz), Zırhlı Şamı, Kara Müsevvet ve Göv Şamı dallarında yarışmaya katılan güvercinlerin en güzelini seçti.

Osmaniye Güvercin Sevenler Derneği adına açılış konuşmasını yapan Festival Tertip Komitesi Başkanı Hakan Tuncer, amaçlarının kuş sevgisini yaygınlaştırmanın yanı sıra insanlar arasındaki birlik ve beraberliği, tanışmayı ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi. "Kuşlar gelip geçer ama dostluklar baki kalır" diyen Tuncer, "İnsan hayatta iki şeye sarılır. Biri doğarken bebek bezine, diğeri de ölürken kefen bezine. Bu iki şey arasındaki zaman çok kısadır. Onun için hiçbir şey birbirimizi üzmeye, kırmaya değmez" şeklinde konuştu.

Son derece çekişmeli ve heyecanlı geçen yarışmada Kırmızı Meverdi dalında Hakan Tuncer (Osmaniye), Sarı Meverdi'de Mehmet Özdemir (Antakya), Ağ'da (Beyaz) İbrahim Taştı (Adıyaman), Zırhlı Şamı dalında Beytullah Gök (Elbistan), Kara Müsevvet'te Beytullah Gök (Elbistan) ve Göv Şamı'da Cevdet Keskin'e (Şanlıurfa) ait güvercinler birinci seçildi. Osmaniyelilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda güvercinseverin izlediği yarışmada, dereceye giren güvercinlerin sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

OSMANİYE GELENEKSEL 4. MEVERDİ FESTİVALİ
OSMANİYE GELENEKSEL 4. MEVERDİ FESTİVALİ
OSMANİYE GELENEKSEL 4. MEVERDİ FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 17:35:05
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 19:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?