19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

40 yaşında hayallerine kavuştu

AMACI DÜZİÇİNDE YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜ YAYGINLAŞTIRMAK

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşayan pastane işletmecisi Turan Fevzi Alçı, 40 yaşından sonra paraşütle uçma hayallerine kavuştu. Alçı’nın şimdiki hedefi ise yamaç paraşütü için müsait olan Düziçi ilçesinde bu sporun yaygınlaştırılmasını sağlamak.

46 yaşındaki Alçı, çocukluğundan bu yana hayallerini kurduğu paraşütle atlama sporunu 40’lı yaşlarda hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Uçmak için Mersin’e giderek kurs alan ve ilçesinde ilk deneme uçuşlarını gerçekleştiren Alçı, Düziçi’nin yamaç paraşütü için uygun olduğunu söyledi.

Dumanlı Dağı Orman Kulesi mevkiinde deneme uçuşları yapan Alçı, “Paraşütle uçmak benim her zaman hayalimdi. Araştırma yaptım Mersin'de kursunun olduğunu öğrendim. Kayıt yaptırdım ve orada öğrendiklerimden sonra bir paraşüt satın alarak ilçemizin Dumanlı Dağı Orman Kulesi yanındaki alanın uçuş için çok uygun olduğunu gördüm. Son bir ay içerisinde üç defa uçtum. İlçemi yukarıdan izlemek benim için başka bir duygu. Hayalimi gerçekleştirdim. Merakımı giderdim ve heyecanımı yendim. Herkese tavsiye ederim. Kule yanından uçup Düziçi stadına iniyorum. Düziçi Yamaç paraşütü için çok uygun bir yer. Ben ilk uçuşu yapmadan birçok noktada deneme yaptım. 50'den fazla uçuş noktası var. Bu nedenle Düziçili yetkililerin bu imkanı iyi kullanmasını, Düziçi’nin tanıtımı için iyi bir fırsat olduğunu ve uçmayı seven vatandaşlarımızın bu heyecanını yenmesi için hemen kurs istiyorum” dedi.

Bu güne kadar 3 kez uçmayı başaran Alçı, havanın çok rüzgarlı olması nedeniyle, dördüncü uçuşunu bir başka güne ertelemek zorunda kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 14:27:04
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 16:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?