18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

50 aileye 100 gebe düve

Osmaniye'nin merkeze bağlı Dervişiye Köyü'nde, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığı ile 50 aileye 100 gebe düve dağıtıldı.

Tarım İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ortak hazırladığı Süt Sığırcılığı projesi kapsamında Dervişiye Köyü'nde gebe düve dağıtımı yapıldı. 2 yıl geri ödemesiz, sıfır faizli proje kapsamında ailelere kura ile gebe düve dağıttıklarını belirten Dervişiye Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Beycioğlu, uygun kredilerle sahip olunan düveler sayesinde çiftçilerin ekonomisine büyük katkı sağlanacağını kaydetti.

Beycioğlu, "Kooperatifimiz aracılığı ile 50 ortağımız Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi'nden yararlanarak, iki yıl geri ödemesiz, sıfır faiz ve 6 taksitte ödemeli gebe düvelerini alarak süt sığırcılığı projesinden faydalandılar. Bu projenin amacı, devletin köylere ve çiftçilere vermiş olduğu önemi göstermektedir. Bu projenin köyümüzdeki vatandaşlarımızın ev ekonomisine de büyük katkısı olacaktır. Üyelerimizden de bu düveleri aldıktan sonra 'bu benim kendi işim' diyerek işlerine sıkı sıkı sarılmalarını bekliyoruz.

Biz burada Dervişiye Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurduk ve mandıramız bulunmaktadır. Ortaklarımızdan topladığımız sütü kooperatifimiz aracılığı ile pazarlayacağız. Bu sayede topluma sunulan süt ürünleri yüksek kalitede olduğu için insan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.

Her üyeye çekiliş ile 2 gebe düve verildiğini belirten Beycioğlu, 6 bin 700 TL düveler için, 5 bin 800 TL de yem ve bakım ücreti olarak işletmeye aktarıldığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 14:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?