20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

6 hektar çamlık alan kül oldu

Osmaniye’de çıkan orman yangınında, 6 hektarlık çamlık alan yandı. Edinilen bilgiye göre, orman yangını Yarpuz Köyü İncebel mevkiinde dün gece meydana geldi. ’Askerlerin Yurdu’ olarak adlandırılan piknik yerinde piknik ateşinden çıktığı tahmin edilen orman yangınına, Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Osmaniye Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Askeri birlik ve sağlık ekipleri de yangın yerinde görev aldı. Arazinin çok dik ve sarp olması nedeniyle oldukça güç şartlar altında yapılan çalışmalarda, kontrol altına alınan yangın söndürüldü.

Osmaniye Orman İşletme Müdürü Mustafa Eroğlu, hafta sonunda üç değişik yerde orman yangını çıktığını belirterek, "Yaklaşık 6 hektarlık alanda tahribata yol açan yangında, ağaçların büyük bölümü fazla zarar görmedi. Yangının hafta sonu piknik yapan vatandaşların unuttuğu ateşten çıktığını tahmin ediyoruz" dedi.

Eroğlu, yangın söndürme çalışmaları sırasında yoğun dumandan etkilenen Nail Yılmaz ve Celalettin Ünalan’ın yangın yerindeki sağlık ekibi tarafından, İsmet Var’ın ise hastanede tedavi edildiğini kaydetti.

Osmaniye
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 13:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?