19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

7. Yerfıstığı Festivali başlıyor

Osmaniye Valiliği, Osmaniye Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katılım ve destekleriyle düzenlenecek 7. Osmaniye Yerfıstığı Festivali, 24-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festival ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Osmaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alim Koca, Valilik, Belediye Başkanlığı, Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Osmaniye Tanıtım Derneği, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti, Aktif Gazeteciler Cemiyeti temsilcilerinden oluşan tertip komitesince belirlenen programı açıkladı.

Koca, Osmaniye ismi ile özdeşleşmiş olan festival kapsamında Aşık Feymani Şenlikleri’nin ve toplu nikah töreninin de yapılacağını bildirdi. Koca, festivalde Türk halk müziği sanatçısı Sevcan Orhan ile Uğur Karakuş’un halk konseri vereceğini belirtti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Koca, festivale tüm Osmaniyelilerin davetli olduğunu kaydetti.

Festival kapsamında; 24 Ekim Cuma günü Atatürk anıtına çelenk sunulacak, Cumhuriyet Meydanı'nda Aşık Feymani Şenlikleri gerçekleştirilecek. 25 Ekim Cumartesi günü ise, 7. Fıstık Festivali Kortej Yürüyüşü, Mahalli Yemek Yarışması ve Sevcan Orhon konseri gerçekleştirilecek. 26 Ekim Pazar günü de, En iyi Fıstık Yarışması, toplu nikah töreni, Fıstık Güzeli ve Fıstık Yakışıklısı Yarışması ile mehter ve Uğur Karakuş konserleri düzenlenecek.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikler, havanın yağışlı olması durumunda Rahime Hatun Kapalı Semt Pazarı’nda gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 11:19:33
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 11:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?