17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

8 sene sığınakta saklandı

Osmaniye'de 8 yıl önce bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan zanlı, evinde yaptığı sığınakta yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 18 Aralık 2005 tarihinde Rızaiye Mahallesi 54. Sokak’ta aralarında husumet bulunan Ferhat Y. (28) ve Ömer B.’yi (34) kardeşi Resul İ. (32) ile birlikte öldürdüğü ileri sürülen Mikail İ. (36), olaydan kısa süre sonra yakalandı.

Tasarlayarak ateşli silahla kasten adam öldürme suçundan mahkemeye çıkarılan Mikail İ., 50 yıl hapse mahkum edildi. Olaydan sonra kaçan ve yakalanamayan Resul İ. hakkında ise Osmaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “tasarlayarak ateşli silahla kasten adam öldürme” suçundan yakalama emri çıkarıldı.

Yapılan uzun araştırmalar sonucu Resul İ.'nin İstiklal Mahallesi’nde bulunan ailesinin yanına geldiği belirlendi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda firari şüphelinin babasına ait evin çevresinde güvenlik önlemi alınarak, arama yapıldı.

Detaylı aramada evin birinci katında girişe göre sağ taraftaki oda içerisinde bulunan üçlü çekyat yerinden kaldırıldığında, karo kaplı zeminin üzerinde metal sac olduğu, üzerinin de plastik kaplama ile örtüldüğü tespit edildi. Metal saç kaldırıldığında bir insan sığacak kadar hazırlanan sığınak içerisinde Resul İ. otururken yakalandı. Gözaltına alınan Resul İ., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2013 Cumartesi 16:57:57
Güncelleme :23 Mart 2013 Cumartesi 17:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?