18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

80 yıl önce memnun ayrılmıştı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sonrası Osmaniye’ye gelişinin 80. yıl dönümü, törenle kutlandı. Atatürk’ün Osmaniye’ye trenle gelmesi nedeniyle, Osmaniye tren garında tören düzenlendi.

Buradaki törende Atatürk’ün Osmaniye’ye trenle gelişi temsili olarak canlandırıldı. Vali İsa Küçük, törende yaptığı konuşmada, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, 80 yıl önce bugün Osmaniye’ye gelerek, şehrimizi ziyaret etmiştir. Atatürk, Osmaniye’de yaptığı konuşmada, ’Osmaniye kasabası ve buranın halkını ziyaret edebildiğimden çok memnun oldum. Halkın gösterdiği kalbi ve samimi tezahürattan mütehassısım. Bu güzel kalpli insanlar arasında daha ziyade kalmak saadeti için fırsat arayacağım’ diye konuştu.

Ata'nın Osmaniye'den memnun kaldığını dile getiren Küçük, "İşte bizler de Osmaniyeliler olarak bugün, Atatürk’ün bize gösterdiği muasır devletler hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmak zorundayız" dedi.

Törende, öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra, 6. Kolordu Komutanlığı bando takımı tarafından konser verildi. Bu arada Toprakkale-Osmaniye arasında düzenlenen 10 kilometrelik ferdi koşuda ilk üç dereceye girenlere ödüller verildi. Birinci gelen Murat Yıldırım’a Vali İsa Küçük, 2. gelen Ali Küpeli’ye Garnizon Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Cemal Aydınalp, 3. gelen Süleyman Ateş’e de Belediye Başkanı Davut Çuhadar tarafından madalya, belge ve eşofman takımı verildi.

İstasyondaki törenden sonra, öğrencilerin de katıldığı kortej eşliğinde valilik önüne kadar yürüyüş yapıldı. Valilik önündeki törende de Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu, saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişiyle ilgili olarak, 7 Ocak İlköğretim Okulu’nda da Atatürk konulu ortaryo düzenlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 12:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?