19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldı

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eski Valilik yanındaki eski İl Sağlık Müdürlüğü binasında kurulan merkezin açılış töreninde konuşan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Münevver Toros, diş ve diş eti hastalıklarının ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını belirterek, "Bakanlığımızın Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde ilimizde ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin etkin yürütülmesi amacıyla merkezimiz modern, tam donanım ve ekipmanıyla hizmete hazırdır. İlimizde ağız ve diş sağlığı hizmetleri, Devlet Hastanesi bünyesinde diş ünitesi birimince yürütülüyorken Bakanlığımız Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 07.09.2007 tarih ve 18810 sayılı olurlarıyla il merkezinde kendine ait hizmet binası içerisinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılmasına karar verilmiştir" dedi.

Konuşmasında yeni açılan merkez ile ilgili bilgi de veren Toros, "Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binasının 09.06.2008 tarihinde onarımına başlanmış ve 05.09.2008 tarihinde tamamlanmıştır. Toplam maliyet 247 bin 500 YTL olup, Sağlık Müdürlüğü'nün eski hizmet binası olarak kullanılan ve bin 590 metrekare kapalı alanı olan tesiste; 30 ünit, 23 diş hekimi, 8 diş protez teknisyeni, 16 hemşire ve 8 idari personel ile hizmet verilmeye başlanmıştır. Merkezimiz; 08.00-16.00 saatleri arasında poliklinik hizmeti, 16.00-24.00 saatleri arasında acil müdahale hizmeti verecek olup, il merkezinde ulaşımı kolay olması sebebiyle etkili sağlık hizmeti sunacaktır. Merkezimizde diş hekimini seçme hakkı uygulaması mevcuttur. Sosyal Güvenlik Kanunu kapsamında bulunan Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur ile Yeşil Kartlıların yanı sıra hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza da merkezimizde diş tedavi hizmeti verilecektir. Merkezimizde muayene ücreti alınmayacak olup, sadece Yeşil Kartlı vatandaşlar haricindeki hastalarımızdan protez katılım payı alınacaktır. Ayrıca, Bakanlığımızca 100 bin nüfusa sahip ilçelerde, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılmasına ilişkin, ilçemiz Kadirli'de kısa bir süre sonra yapımı tamamlanacak olan Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasına taşınmasıyla eski hizmet binasına Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılabilmesi ile ilgili gerekli Bakanlık izni alınmış olup, kısa bir süre içerisinde açılmasını hedeflemekteyiz. Düziçi Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Diş Tedavi ve Protez Merkezi, 4 ünit ile hizmet vermekte iken, 7 ünite çıkarma çalışmaları devam etmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, ilimize hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Vali Zübeyir Kemelek, Milletvekili İ.Mete Doğruer ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz'ün konuşmalarının ardından merkezin açılışı törenle yapıldı. Açılışın ardından merkezi gezen protokol üyelerine Başhekim Münevver Toros bilgi verdi.

Açılışa; Garnizon Komutanı Kurmay Albay Davut Şahin, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Hamza Tor, AK Parti İl ve Merkez İlçe Yönetimi, kurum müdürleri ile Sağlık Müdürlüğü personeli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?