17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Aile ve Gençlik Eğitimi semineri yapıldı

Eğitimci yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, çocukların duyduğunu değil gördüğünü uyguladığını belirterek, "Bu sebeple çocuklarımıza mutlaka uygulamalı eğitim vermeliyiz" dedi.

Hoşgörü Eğitim Kurumları Osmaniye Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulu tarafından veli ve öğrencilere yönelik bir konferans düzenlendi. Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Aile ve Gençlik Eğitimi" konulu konferans, gündüz öğrenciler için akşam da veliler için düzelendi.

Konferansı veren eğitimci-yazar ve aile danışmanı Doç. Dr. Halit Ertuğrul, ailede huzur ve mutluluğun çok önemli olduğunu vurgulayarak, dünyanın en zengin insanının, ailesi ile huzurlu ve mutlu olan kişi olduğunu söyledi. Ertuğrul, "Bilim adamları 40 yıldır 'mutlu ve huzurlu insan kimdir?' sorusunun cevabını araştırıyor. Bana göre, sahip olduğu nimetlerin kıymetini iyi bilen insan, mutlu insandır. İnsan sahip olduğu zenginliği, kaybettikten sonra anlar" dedi.

Çocukların duyduğunu değil, gördüğünü uyguladığına dikkat çeken Ertuğrul şöyle devam etti:

"Bu nedenle çocukların yetiştirilmelerinde mutlaka uygulamalı eğitim verilmelidir. Çocukların çoğu kez ellerini yıkayan anneler, onlara iyilik yaptıklarını düşünürler. Ancak çocukların ellerini yıkamak yerine onlara ellerini nasıl yıkaması gerektiği bilgisini uygulamalı olarak verin. Çocuğun becerisini geliştirmesi için kendisinin yıkamasını sağlamak gerekmektedir. Bu gibi konularda her zaman için çocukların kendi işlerini kendilerinin yapması sağlanırsa çocukların beceri kabiliyeti hızla artacaktır.Ayrıca yapılan araştırmalarda, çocukların yüzde 70'inin babayı, yüzde 30'unun ise anneyi dinleyip örnek aldığı belirlenmiştir. Bu nedenle çocuğun yetişmesinde babanın rolü çok önemlidir."

Aile içinde yaşanan tartışmaların çocuklar üzerinde büyük etki yaptığını kaydeden ve ailelerin hiçbir zaman çocuklarının önünde problemleri tartışmaması gerektiğini vurgulayan Halit Ertuğrul, şunları söyledi:

"Anne ve babanın birbirine yaptığı hakaretlerle yola çıkan bir çocuk, kötü alışkanlıklar kazanır. Her zaman için çocukların yanında birbirinize güzel cümleler sarf edin. Birbirinizi çocuğunuzun yanında yüceltin. Sizin bu güzel davranışlarınızdan etkilenecek olan çocuğunuz iyi bir evlat olarak yetişecektir."
Konferansa Vali Yardımcısı Yüksel Ünal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Şahin, bazı kurum müdürleri ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 14:49:22
Güncelleme :4 Nisan 2009 Cumartesi 14:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?