19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Alacaklarını alamazsa kendini yakacak!

İş adamı Ali Osman Öksüz, BOTAŞ'a taşeron olarak iş yaptığını ancak alacağını tahsil edemediği için tüm mal varlığını kaybettiğini ileri sürerek parasının ödenmemesi halinde kendisini yakma tehdidinde bulundu.

Osmaniye'de Öksüz Çelik İmalat Montaj İnşaat Sanayi Şirketinin sahibi Ali Osman Öksüz, düzenlediği basın toplantısında BOTAŞ'ın Sivas Kompresör İstasyonu'nda taşeron olarak aldığı işi teslim ettiği halde parasının ödenmediğini ileri sürdü.

Aldığı işi 12 Temmuz 2007 tarihinde bitirerek taşeronluğunu yaptığı İSKRA Metot nezdinde BOTAŞ'a teslim ettiğini söyleyen Öksüz, şöyle konuştu: "BOTAŞ'a ait Sivas CS2 Kompresör İstasyonu'nda 3 tribün binası, 1 gaz binası ve 3 adet köprü vinç çelik imalat ve montajını bitirdim. Benim yaptığım iş BOTAŞ'ın işi. Bu para ödenir sonra yüklenici firmanın teminatından kesilir. Ancak BOTAŞ'ın İSKRA ile olan durumu nedeniyle benim param ödenmedi. Benim işçi bordrolarım, İSKRA Metot Kümsan A.Ş. ve yeminli mali müşavire onaylı olarak İnşaat Daire Başkanlığı'na teslim edilmiştir. Ancak aradan bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen benim param ödenmedi. İşçilerim, maliye ve SSK beni icraya verdi. Bütün makine ve ekipmanlarım satıldı. Hatta emekli maaşıma dahi haciz kondu. Elimde ne var ne yok kaybettim. Ailem de beni terk etti. Perişan oldum. Sadece ben değil yanımda çalıştırdığım işçilerim de perişan oldu."

Yaptığı işin karşılığı olarak 172 bin YTL alacağı olduğunu belirten Öksüz, sözlerine şöyle devam etti: "Şayet bu para bir hafta içerisinde ödenmezse, Çankaya'da Cumhurbaşkanlığı önünde kendimi yakacağım. Savcılığa da bir mektup bırakıp sebep olarak BOTAŞ Genel Müdürü, İnşaat Daire Başkanı ve BOTAŞ'ın tüm yönetiminin olduğunu bildireceğim. Çünkü bir insan haysiyeti için yaşar."
İş adamı Ali Osman Öksüz, 12 Aralık 2007 tarihinde de parasının ödenmemesi nedeniyle Sivas'ta intihara kalkışmış ve tesadüfen olay yerinden geçen Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun tarafından ikna edilerek intihardan vazgeçmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?