19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Alo 182 hizmete girdi

ALO 182 OSMANİYE’DE HİZMETE GİRDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin en önemli adımlarından birisi olan Merkezi Hastaneler Randevu Sistemi (MHRS), Osmaniye’de uygulanmaya başladı.

Sistem ile artık vatandaşlar Alo 182’den muayene için randevu alabilecek ve bekleme yapmayacak.

Vali Yardımcısı Hüseyin Doğan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, sistem ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Doğan, “Merkezi Hastaneler Randevu Sistemi, Sağlık Bakanlığı İdari Mali İşler Dairesi Başkanlığı, MHRS Koordinatörlüğü, 2. Basamak Devlet Hastaneleri, 3. Basamak Devlet Hastaneleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile Sağlık Bakanlığı Çağrı Merkezi’nin koordineli çalışacağı bir sistemdir. Çağrı Merkezi ve hastanelerin etkin çalışması ve işbirliği ile gerçekleştirilebilecek bir sistemdir. Hedefi; Hastanedeki muayene sürecini kolaylaştırarak, hizmet kalitesini artırmak ve Hasta Memnuniyetini maksimize etmeyi hedefleyen bir uygulamadır” dedi.

Merkezi Hastaneler Randevu Sistemi'nin amacı ile ilgili bilgi veren Dr. Mehmet Cingöz ise şunları söyledi:

“Hastanelerde insan kaynaklarının ve teknik kaynakların planlı bir şekilde kullanılmasını sağlayarak, verimliliği arttırmak. Vatandaşların hastanede muayene öncesi beklemesini ve kuyrukları ortadan kaldırmak. İnsan kaynaklarını planlayarak, personelin daha verimli hizmet sunmasını sağlamak ve hizmetin kalitesini arttırmak. Hastanelerde kaynak kullanımını ve dağıtımını ölçmek suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun verim ve kalitesini arttıracak planlamalar yapmaktır.”

Sistemin ilk olarak ülke genelinde Osmaniye’nin de içinde bulunduğu 20 pilot ilde uygulanacağını ve 21 Şubat tarihi itibariyle de Osmaniye’de uygulanmaya başladığını belirten Cingöz, Çağrı Merkezi’nin nasıl çalışacağı ile ilgili de bilgi verdi. Cingöz; “Vatandaş 182 MHRS hattını aradığında; Telefonun diğer ucunda ona sadece hastane randevusu vermekle kalmayıp, sorunlarını sahiplenecek, gerekli bilgileri vererek uygun yönlendirmelerde bulunacak dost bir sesle karşılaşır. Alo 182’yi arayan herkese randevu verilir. Arayan kişinin TC Kimlik Numarası yada Sosyal Güvencesi olmasa dahi randevusu verilmektedir. Eğer vatandaş TC Kimlik Numarasını bilmiyorsa; vatandaştan gerekli bilgiler alınarak ilgili alana girilir ve Mernis üzerinden TC Kimlik Numarası sorgulaması yapılır. Yine de TC Kimlik Numarası bulunamazsa, beyana göre randevu verilir. Randevular en erken 1 gün sonrasına, en geç ise 1 hafta sonrasına verilmektedir. 15 yaşından küçükler aradığında randevu verilmemekte, ebeveynlerinin araması istenmektedir. Tek aramada birden fazla randevu verilmektedir. Aynı kişi için aynı tarihe, aynı veya farklı hastanelerin aynı polikliniğine birden fazla randevu verilmemektedir. Randevu verilemeyen durumlar için vatandaşa; ‘Şu an randevu veremiyoruz, doğrudan hastaneye başvurabilirsiniz’ şeklinde bilgi verilmektedir. SGK’dan kaynaklı herhangi bir kısıtlama randevu sürecini etkilememektedir” şeklinde konuştu.

Osmaniye Devlet Hastanesi, Kadirli Devlet Hastanesi, Düziçi Devlet Hastanesi ve Osmaniye Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin MHRS ile ilgili altyapı çalışmalarını tamamlayarak hizmet vermeye başladığını belirten Cingöz, Pilot uygulamanın başladığı Erzurum ve Kayseri Çağrı Merkezi’nden randevu alarak hizmet alan vatandaşlara yönelik yapılan memnuniyet Anketi’nde de yüzde 93 oranında memnuniyet tespit edildiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 16:15:01
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 14:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?