18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Amerikan Mallarına Boykat Kararı Alındı

Irak'ta yaşananlara tepkiler artarak devam ediyor. Osmaniye Memur-Sen ve bağlı sendikalar tarafından Amerikan mallarına boykot kararı alındı. Ayrıca Osmaniye Büyük Cami'de Irak'ta ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının ardından camiyi dolduran binlerce kişi imamın okuduğu dualara amin diyerek Irak'ta yaşanan dramın son bulmasını istedi. Büyük cami imamı okuduğu duada "Şaron ve Bush'un elleri kurusun Allah'ım, kahretmek için ABD'nin askerlerini gökten sürüler halinde ebabil ister. Onlara ebabil kuşlarını gönder. Dünya Müslümanlarını vatansız bırakmak isteyenlerin başına dünyayı zindan eyle. Felluce'de kafirlere karşı mücadele eden kardeşlerimize yardım eyle. Onları muzaffer eyle. Kadınlar, çocuklar ölmesin bu yangın daha fazla büyümesin Allah'ım" dedi.

Namaz çıkışında ise Memur-Sen ve bağlı sendikalar Irak'ta yaşananları kınayan bir açıklama yaptı. Memur- Sen İl Başkanı Mücahit Çelik, Amerikan mallarına boykot kararı aldıkları belirterek, Irak'ta kanlı eylemler gerçekleştiren ABD'nin Türkiye'de satılan mallarını Müslümanların almamalarını istedi.

Çelik, "Irak'ta ABD askerleri çoluk-çocuk, kadın- yaşlı, asker-sivil demeden katliam yapıyorlar. Tüm dünya ve Müslümanlar buna ses çıkarmıyor. Artık Müslümanlar bu zulümler karşısında sessiz kalmamalı ve sesini yükseltmelidir. Sesimizin daha gür çıkması için ilimizde ilerleyen günlerde büyük bir yürüyüş yapacağız. Olurki o ateş bizi de yakmasın" dedi.

Mazlum halklar için yardım kampanyası da başlattıklarının altını çizen Mücahid Çelik, tüm Müslümanları destek vermeye davet etti. Açıklamanın ardından caddeyi dolduran kalabalık sessizce dağıldı
Osmaniyerehberi.com
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 11:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezer sonmez IP: 85.97.176.xxx Tarih : 10.10.2006 12:55:05
Yanlızca Amerika degil basta fraınsa, danimarka ve belçika mallarınada boykot yapmak lazım