19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Antikaları evinde sergiliyor

ANTİKALARI EVİNDE SERGİLİYOR

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaşayan Yusuf Şahan, aralarında padişahların birbirine hediye ettiği Allah yazılı kahve değirmeninin de bulunduğu antika eşyaları evinde oluşturduğu özel odada sergiliyor.

Yusuf Şahan, 25 yıldır hurdacılardan ve tanıdıklarından topladığı kullanılmayan eski eşyaları bir dizi bakım ve onarımdan geçirdikten sonra evinde oluşturduğu antika odasında sergiliyor. 53 yaşındaki Şahan, "Hem çöpe gidip tarih olmasınlar diye hem de kendi merakımı gidermek için eski radyolar, tüfekler, çakmaklı tüfekler, 650 metre bantları çalan teypler, tespihler, Osmanlı Devleti'nden kalma eski tarihi eser değerinde resimler, padişahların birbirine hediye ettiği üzerinde Allah yazan kahve değirmeni,

muhtar çakmakları ve semerci makası gibi daha birçok eski eşyaları evimde hazırladığım bir odada koruyorum. Benim gibi meraklısına gösteriyorum" dedi.

1952 model 411'lik Fiat marka traktörünün de görenlerin ilgisini çektiğini belirten Şahan, "Görünümü, çalışırken çıkardığı ses görenlerin, duyanların dikkatini çekiyor. Bu traktör ve diğer eşyalar benim için altından değerli. Onlarla uğraşarak, onlara bakarak zaman geçiriyorum, onlarda kendimi buluyorum" diye konuştu.

ANTİKALARI EVİNDE SERGİLİYOR
ANTİKALARI EVİNDE SERGİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 11:46:00
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 12:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ejder ALTUN IP: 88.252.101.xxx Tarih : 23.12.2009 09:53:43

Merhabalar nette gezinirken rasttladım çok beğendim. böylesine kültür ve tarihine sahip çıkan abimizi kutluyorum çalışmalırında başarılar diliyorum.her zaman merak etmişimdir her gördüğüğmde arabası ve traktörü gerçekten dikkat çekici.