19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Apartmanlarda posta kutusu zorunlu

Osmaniye PTT Başmüdürü Şükrü Dursun, apartmanlarda posta kutusu yaptırılmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Dursun, yaptığı açıklamada, mektup, APS, taahhütlü mektup, kargo gibi gönderileri zamanında teslim etmelerinin asli görevleri olduğunu ancak kayıtsız mektupları teslim etmek için vatandaşların adresine gidildiğinde, posta kutusuna bırakmak zorunda olduklarını söyledi.

Çok katlı apartmanların çoğunda posta kutusu bulunmadığından, kayıtsız mektupların apartman kapıcılarına veya girişteki genel kutulara bırakıldığını vurgulayan Dursun, Bırakılan bu gönderiler, çocuklar veya kurumumuzun prestijini sarsacak art niyetli kişilerce alınarak çöpe atılmakta veya içi açılmaktadır. Bu durumda da posta sahibi mağdur olmaktadır" dedi.

Mağduriyetlerin giderilmesi için özellikle çok katlı binalarda posta kutusu bulundurmanın zorunluluğuna dikkat çeken Dursun, "Bu nedenle sağlıklı hizmet vermemiz açısından apartmanlarda posta kutularının yaptırılması zorunludur. Posta kutularının yaptırılması sonucunda gönderilerin, daha sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde ulaştırılması sağlanacaktır. Vatandaşlarımızın posta kutularını yaptırması kendileri içinde faydalı olacaktır" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 15:14:13
Güncelleme :18 Şubat 2009 Çarşamba 19:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?