20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Arkadaşlar aynı kaderi paylaştı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Can, 22 gün önce Şırnak'ta mayına basarak şehit düşen çocukluk arkadaşı ve meslektaşı Uzman Çavuş Yakup Ceylan'ın yanına defnedildi.
Şehit Uzman Çavuş Selçuk Can'ın naşı kılınan cenaze namazının ardından önce askerlerin omzunda bir süre taşındıktan sonra ambulansla konularak Düziçi Şehitliği'ne getirildi.
Cenazenin getirilişi sırasında binlerce Düziçili teröre tepki gösterdi. Ellerinde taşıdıkları dövizlerle 'Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz Mehmetiz' şeklinde slogan atan kalabalık yaklaşık 4 kilometre yürüdükten sonra mezarlığa geldi.


Bu arada, evlerinin balkonuna çıkan vatandaşlar da bayrak asarak tepkilerini gösterdiler.
Cenazenin götürülüşü sırasında şehidin akrabalarından bazıları baygınlık geçirdi ve ambulansla sağlık merkezine götürüldü.
Şehit eşinin ardından yürüyen ve tabuttan elini bir an olsun bile bırakmayan Ayşe Can'ın soğukkanlı duruşu ise dikkat çekti.


Cenazenin mezarlığa getirişinde ise şehit askerlerin dramı ortaya çıktı. Çocukluk yılları beraber geçen ve aradan geçen süre zarfından aynı mesleği seçen iki gencin aynı kaderi paylaşması ise cenazeye katılanları gözyaşlarına boğdu.


2 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) Uzman Çavuş olarak göreve başlayan Yakup Ceylan 14 Eylül tarihinde Şırnak'ta mayına basarak şehit oldu. 22 gün önce düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanan Yakup Ceylan'ın ardından çocukluk arkadaşı, kapı komşusu ve meslektaşı Selçuk Can bugün gözyaşları arasında toprağa verildi. İki yakın arkadaş yan yana defnedilirken, cenazeye katılanlar hem Selçuk Can hem de Yakup Ceylan için gözyaşı döktü.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 15:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?