17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Asfalt seferberliği başladı

Osmaniye Belediyesi yaz sezonu ile birlikte Asfalt ve Parke Yol seferberliği başlattı. İlk çalışmayı Küçük Sanayi Sitesi’nde başlatan Belediye Başkanı Kadir Kara, bu sene 60 kilometre asfalt ve 30 kilometre parke yol yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Kara, Küçük Sanayi Sitesi’nde düzenlediği basın toplantısında; “Göreve geldiğimizde yaptığımız ulaşım planı gereği ilk amacımız kentin ana akslarını oluşturan bulvar ve caddeleri düzenlemekti. Böylece kent merkezinde oluşturulan trafik sorununu rahatlatarak, kent içi ulaşımı daha rahat ve hızlı bir hale getirmeyi amaçladık. Bu kapsamda geride bıraktığımız son üç yıl içerisinde 130 kilometre asfalt yol ile 245 bin metre kare parke yol yaptık. Bununla birlikte şehrimizin ana bağlantı yollarını bulvar haline getirdik. Toprakkale ve Çardak Yolu örneği gibi. Bu yapılan çalışmaların yeterli olduğuna inanmıyoruz. Şu anda yapılan saha çalışmalarında, halkımın en çok dert yandığı, eleştirdiği, beklenti içerisinde olduğu konuların başında yolların bozukluğu geliyor. Kamu ve özel kurumların zorunlu olarak kentimizde yapmış oldukları altyapı çalışmaları ve ağır kış koşulları ile imar revizyonumuzdan dolayı artan inşaat çalışmaları nedeni ile asfalt zemin kaplaması büyük oranda hasar görmüştür. Kentin gelişmesi için kaçınılmaz olan bu yatırımların yarattığı hasar, belediyemiz tarafından hızla yenilenecektir” dedi.

Yaşanan sıkıntı ve maddi kaybın tekrarlanmaması amacı ile ilgili kurumlara yazı yazılarak yatırım planlamalarının istendiğini ve izinsiz kazı yapmalarının önleneceğini belirten Kara, “Bugün başlattığımız yol yapım çalışmaları ile bu sorun ortadan kaldırılacaktır. Yapılan planlamada ana arterler ve bulvarlar asfalt, ara sokaklar ise parke taş kaplama yapılacaktır. Planlamamıza göre ihale edilerek toplam 200 bin metre kare asfalt yol, Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından ise 250 bin metrekare asfalt yol olmak üzere bu sezon toplam 450 bin metre kare asfalt yol yapacağız. Bu da ortalama 60 kilometreye tekabül etmektedir. Yani 3 yılda yaptığımız asfalt çalışmasının yarısını bu sezonda tamamlayacağız. Ara sokaklar ve mahallelerde ise toplam 208 bin metre kare parke yol yapacağız. Bu da ortalama 30 kilometreye tekabül etmektedir. Hemen hemen 3 yıl içerisinde yaptığımız parke yol miktarı kadar bu sezon da yapmış olacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Kadir Kara, asfalt plentinin başına geçerek asfaltlama startını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2012 Perşembe 17:26:42
Güncelleme :31 Mayıs 2012 Perşembe 17:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?