19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Aşıklar kurtuluş için atıştı

AŞIKLAR OSMANİYE’NİN KURTULUŞU İÇİN ATIŞTI

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 'Aşıkların Dilinden Kurtuluş Savaşı’ adlı gece düzenlendi. Programda sahne alan aşıklar, kahramanlık türküleri seslendirip, atıştılar.

Osmaniye Belediyesi tarafından organize edilen etkinliklerle Osmaniye halkı kurtuluş coşkusunu yaşamaya devam ediyor. ‘7 Ocak’ta, 7 Gün Etkinlik’ sloganı ile devam eden programlar çerçevesinde ‘Aşıkların dilinden kurtuluş savaşı’ adlı gece düzenlendi. Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda sahne alan, Aşık Gül Ahmet Yiğit, Aşık Turabi, Kemancı Sarı Mehmet ve Aşık Abdullah Gizlice konuklara unutulmaz bir gece yaşattı.

Kahramanlık türkülerinin seslendirildiği, taşlamaların yapıldığı geceye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Defterdarı Tahir Gök, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aşıkların Anadolu ve özellikle Çukurova’da önemli bir kültür haline geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Kara, “Yaşamını halkla birlikte idame ettiren ozan, sazıyla sözüyle halkın sesidir. Toplumdaki olumlu ya da olumsuz gelişmeler, ozanın sazına, sözüne ve sesine konu olur. Bugün de değerli aşıklarımız kurtuluş haftasında duygularımıza sazlarıyla, sözleriyle tercüman oldular” diye konuştu.

AŞIKLAR OSMANİYE’NİN KURTULUŞU İÇİN ATIŞTI
AŞIKLAR OSMANİYE’NİN KURTULUŞU İÇİN ATIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 13:49:02
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 15:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?