18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Astım mağarası bulundu

Osmaniye’nin Bahçe ilçesi Uyuzluk mesire yerinde yapılan restorasyon çalışmaları sırasında çok eski tarihlere dayanan bir mağara bulundu.

Bulunan mağaranın yapılan incelemeler sonunda astım hastalığına iyi geldiği tespit edilince Bahçe Belediyesi tarafından koruma altına alındı ve etrafı tel örgülerle çevrildi.

Mağarayı bulan ekipte bulunan Sümerolog Mehmet Şahin, “Bahçe Belediyesine ait Uyuzluk piknik ve mesire alanındaki peyzaj çalışmaları sırasında bu mağarayı bulduk. Zaten eskidende burada bir mağara olduğu söylenirdi; rivayete göre önceden buralarda Ermeniler yaşarken bu mağarada biriken suların üzerinde Gazyağı oluşurmuş, Ermeniler bu gazyağlarını küp içerisine toplayıp kandilde aydınlatma da kullanırlarmış. Mağara nem, rutubet ve oksijen bakımından çok zengindir. Ben kendim astım hastasıyım. Günün belirli saatlerinde bu mağaraya girerek şifa buluyorum. Diğer astım hastası ve nefes darlığı olan arkadaşlarda bu mağaradan şifa bulduklarını söylüyorlar. Ben daha önce Alanya’daki astım mağarasına giderdim, şimdi başka yerlere gitmeme gerek kalmadı” dedi.

Uyuzluk mevkiinde bulunan astım mağarası yaklaşık elli metre küp hacminde ve koruma altında. Bahçe’deki astım mağarası bölgenin tek astım mağarası olması sebebiyle ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 17:14:06
Güncelleme :18 Haziran 2009 Perşembe 17:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?