19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

At arabalarına 'uyum' yasağı

Osmaniye Belediyesi tarafından şehir içindeki at arabalarına yasak getirildi. Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Türkiye’nin birçok bölgesinde yük taşımacılığında kullanılan at arabalarına, AB standartlarına uyumlu olmadığını söyledi.

At arabalarına, şehir içerisinde ana caddelerde trafiği engelleyip, çevreyi kirlettiği gerekçesiyle yasak getirildiğini belirten Çuhadar,  "Bu yerlerde at arabacılığı yapan kişilerden vatandaşların şikayetçi olması üzerine belediyeler at arabacıların bu yasaya uymaları konusunda harekete geçti. Bu konudaki uygulamayı, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Siverek İlçe Belediyesi başlattı. Siverek Belediye Zabıta Amirliği, yasağa uymayanların ilk önce arabalarının toplanacağını, yasağa ikinci kez uymayanların ise arabalarının atı ile beraber toplanarak bir daha sahiplerine teslim edilmeyeceği bildirildi. Osmaniye Belediyesi de vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine şubat ayındaki Belediye Meclisi Toplantısı’nda aldığı karar gereğince, at arabalarının şehir içerisinde dolaşmalarını yasakladı" dedi.

Yasağın mutlaka uygulanacağını bildiren Davut Çuhadar, "At arabaları, şehir içerisinde görüntü kirliliğine sebebiyet vermekle birlikte, halk sağlığını da tehdit etmektedir. AB standartlarına uyumlu olmayan bu uygulamaya son vermek için şehir içinde bundan sonra at arabaları kullanımı yasaklanmıştır. Ata arabası sahiplerine verilen bu süre, nisan ayı sonunda bitecektir. Yasağın başlaması ile birlikte biz de at arabalarına ve gerekirse atlara da el koyacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 22:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?