21
Mayıs
2024
Salı
OSMANİYE

Atatürk ölümünün 66. yılında törenlerle anıldı

Büyük Atatürk, ölümünün 66. yılında törenlerle anıldı. Osmaniye Valiliği önünde düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenkler konuldu. Saat 09:05’deki iki dakikalık saygı duruşundan sonra Valilik önündeki tören sona erdi.

Anma töreni Atatürk İlköğretim Okulunda devam etti. Tarih öğretmeni Mehmet Çetinkaya’nın “Atatürk’ü Niçin Anıyoruz?” başlıklı konuşmasından sonra, Atatürk’ün askeri kişiliği anlatıldı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam eden tören Atatürk’ün sevdiği şarkıların Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve Atatürk Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilmesiyle sürdü. Tören Atatürk Lisesi öğrencilerince seslendirilen Oratoryo ile son buldu.

Vali İsa Küçük tören bitiminde öğrencilerin hazırladığı deftere şunları yazdı:

“Yüce Atatürk, aramızdan ayrılışının 66. Yılında Osmaniyeliler olarak bir kez daha, sana minnet ve şükran duygularımızla, huzurunda saygı ile eğiliriz. Kurmuş bulunduğun Türkiye Cumhuriyetini demokratik, laik ve bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşatmak azim ve kararlılığı ile bugün bir kere daha gördük ki Osmaniye gençliği emanetin kutsallığının bilinci içinde geleceğe ümitle koşuyor.”

Durdu atalay
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 19:11:16
Güncelleme :12 Kasım 2004 Cuma 12:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?