18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Avcılara tabela dayanmıyor

Osmaniye İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün 15 gün önce değiştirdiği tabelalar, yine avcıların hedefi oldu. Tabelalar, avcılar tarafından tüfeklerle delik deşik edildi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Halil Coşkun, avcıların tabelalara ateş ederek milli servete zarar verdiğini belirterek, "Verdiğimiz vergilerimizle yapılan devlet malları, bazı kişiler tarafından tahrip edilmektedir. Bunun en son örneğini, Zorkun Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’na yaptırdığımız ve Zorkun Yaylası yolunun kenarlarına diktiğimiz av yasak levhalarında görmekteyiz. Diktiğimiz bu levhalar, daha 15 gün olmadan bazı kişiler tarafından silahla tahrip edilmiştir. Bunların tahrip edilmesi, ülkemiz için ekonomik kayıptır. Bu levhalar vatandaşlarımızı uyarmak ve hataya düşmelerini engellemek için bilgi amacıyla dikilmiştir. Bunu yapan kişilerin bu gibi konulara daha hassas yaklaşım göstermelerini istiyoruz. Ayrıca bu levhaları tahrip eden kişilerin ellerine bu davranışları ile ne geçtiğini düşünmelerini istiyoruz ve kınıyoruz" dedi.

Devlet malını korumanın, herkesin vatandaşlık görevi olduğunu kaydeden Coşkun, "Lütfen, bütün devlet mallarına sahip çıkalım, tahrip etmeyelim ve tahrip etmek isteyenlere engel olalım. Bu kurşun ikaz levhalarına değil, av turizmini baltalamak için sıkılmıştır. Bu levhalar kurşunlanarak ilimizin turizm potansiyeli kurşunlanmıştır. Hatırlatırım ki Osmaniye Avcılar ve Atıcılar Kulübü’nün atış poligonu silah atıcılarını bekliyor. Şunu da belirtmek istiyorum, Zorkun Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde açıkta tüfekle dolaşmak, başıboş köpek gezdirmek ve avlanmak yasaktır. Koruma ve kontrollerde, bu saha içerisinde yakalandıkları takdirde avlanmak için bütün belgeleri tam olsa da haklarında yasal işlem yapılmaktadır. Vatandaşlarımız, av yaban hayatı ve avcılıkla ilgili konularda hataya düşmemek için hafta içi mesai saatlerinde 825 88 26 numaralı telefonumuzu arayarak bilgi alabilirler, varsa şikayetlerini bildirebilirler" diye konuştu.

Osmaniye
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 11:34:58
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 13:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?