17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Bahçe soğuk hava deposu istiyor

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde meyvecilik hızla gelişirken üretici depolama, ambalaj ve nakliye sorunlarını aşabilmek için çözüm arıyor.

Bahçe Ziraat Odası Genel Sekreter Vekili Fatma Şahin, ilçenin meyve üretiminde söz sahibi bir merkez olma yolunda hızla ilerlediğini ancak tanıtım ve pazarlamanın yetersiz olduğu için ürünün değerinde satılamadığını söyledi.

Gıda ürünlerinde pazarlamanın en önemli ayaklarından birinin saklama ve paketleme olduğuna dikkat çeken Şahin, “İlçemizde bir an önce soğuk hava deposu yatırımının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Böyle bir proje ilçemize yapıldığı takdirde hem ülke ekonomisine hem de üreticinin yararına olacaktır. Üretilen ürünlerin saklama ve paketleme sorunu giderilirse, ürünler ihracata yönelecek ve üretici daha çok kazanç elde edecektir. Bunun için böyle bir tesisin ilçemize yapılması konusunda birlik olup üreticiyi kalkındırmak ve istihdamı sağlamalıyız” dedi.

Bu arada Aşagıkardere köyü; köy obasında telli terbiye sistemi ile elma bahçesi kuran Metin Duman da mahsulünü pazarlayamadığı için dertli.

7 bin metrekare bahçe içerisine 800 kök Gala cinsi elmadan dört yıldır hasat yapan Dumar, kendi imkanları ile kurduğu elma bahçesinin iyi mahsul verdiğini ancak yakınlarda soğuk hava deposu olmadığından, nakliye ve ambalaj sorunu bulunduğundan mahsulünü pazarlamakta zorluk
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 20:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özürdileyen IP: 85.97.114.xxx Tarih : 9.08.2009 20:29:22

BU İŞE MHP REİSİ DEVLET BAHÇELİ EL ATAR! ÇÜNKÜ ONUN MEMLEKETİ!