20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Bahçeşehir Üniversitesi tanıtıldı

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Osmaniye'de tanıtımı yapıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümü birinci sınıf öğrencisi Taha Yılmaz, Bahçeşehir Üniversitesi'nde ÖSS Üstün Başarı Bursu verildiğini belirterek, "Üniversitemize yerleştirildikleri puan türünde Y-ÖSS puanına göre ilk 2 bin içerisinde yer alarak kayıt olan tüm öğrencilere; öğrenimleri süresince yemek ve barınma desteği olarak her yıl 9 ay boyunca aylık 1500 TL. burs verilmektedir. Bu burslardan biri Spor Aktivite Başarı Bursu olup; çeşitli spor branşlarında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş öğrenciler arasından seçilenlere verilen burstur. Üniversite Başarı Bursu ise; diğer hiç bir burstan yararlanamayan ve İngilizce hazırlık programını takip eden her akademik yılın sonundaki genel not ortalaması (CGPA): 3,50 - 3,79 (dahil) olan öğrencilerimize, bir sonraki yılın eğitim ücretinin yüzde 50'si, not ortalaması 3,80 - 4,00 olan öğrencilerimize, bir sonraki yılın eğitim ücretinin yüzde 100'ü oranında burs verilmektedir. ÖSYM burslu öğrencilerimizden genel not ortalaması (CPGA) 3,50 ve üzeri olanlara, takip eden yılda 9 ay boyunca Mütevelli Heyeti'nin belirlediği maddi destek verilmektedir" dedi.

Başvuruya gerek olmadığını vurgulayan Yılmaz, "ÖSYM bursu ile üniversitemize yerleşen öğrencilerin azami öğretim süresi boyunca (7 yıl) hiç bir şekilde bursları kesilmez. Üniversitemize ÖSYM burslu olarak giren öğrencilerden ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere, karşılıksız maddi destek sağlanmaktadır. Konu ile ilgili öğrenci dekanlığına başvurulabilir" şeklinde konuştu.

Bahçeşehir Üniversitesi Fakülteleri ile ilgili de bilgi veren Taha Yılmaz, üniversite bünyesinde Fen-Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulu bulunduğunu söyledi.

Yılmaz; "Bahçeşehir Üniversitesi'nin öğretim dili İngilizce olup, Hazırlık Okulu bünyesinde Fakülte İngilizce Hazırlık Programı ve Meslek Yüksek Okulu İngilizce Hazırlık Programı olarak farklı programlar sunulmaktadır" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 19:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?