19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Bakan Çelik'ten rektörlük sözü

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ni ülkeye kazandırdıklarını, buraya 5-6 bin metre karelik, muhteşem bir rektörlük binası yapacağız'' dedi.

Hüseyin Çelik, Hükümet Konağı Alanı'nda düzenlenen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile katıldığı törende yaptığı konuşmada, 2003'te Osmaniye'de okul öncesi okullaşma oranının yüzde 5 iken, bu oranın yüzde 30'a ulaştığını kaydetti.

Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Osmaniye'ye bir üniversite sözü verdiğini anımsatarak, ''Büyük bir hasretiniz vardı, Başbakanımız size bir üniversite sözü vermişti. Bunu gerçekleştirdik ve Korkut Ata Üniversitesi bizim dönemimizde Osmaniye'ye kazandırılmış oldu. Hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Osmaniye'de okullaşma oranında büyük artış gerçekleştirildiğine dikkati çeken Çelik, ''Bine yakın derslik yapıldı. Fen lisesi açıldı. Bir öğrenci yurdu varken 7 tane daha yurt yaptık. Hiç bir ilçede YİBO yokken, biri Sumbas, biri Düziçi'nde olmak üzere 2 okulu tamamladık. 13 bin ailemiz şartlı nakilden yararlandı. Binlerce ders kitabı dağıtıldı'' diye konuştu.

Çelik, yine Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile bin 100 dönüm arazinin, hazine tarafından kampüs alanı olarak tahsis edildiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz buraya 5-6 bin metre karelik muhteşem bir rektörlük binası yapacağız. Onu da Osmaniye'nin değerli halkına, üniversitesine bu yıl içerisinde teslim edeceğiz. Bunu da ayrıca müjdelemek isterim.

Burada üniversitenin alt yapısını oluşturmak üzere, Kredi Yurtlar Kurumu bin 20 kişilik yurdu bitirerek faaliyete soktuk. Okul öncesinden yüksek öğrenime kadar, orta öğretim yurtlarından, yüksek öğretim yurtlarına varıncaya kadar, teknolojik alt yapı, insan kaynakları, bütün açılardan Osmaniye, eğitim alanında en büyük gelişmeleri göstermiş olan vilayetlerimizin başında geliyor.''

Çelik, başta hükümet konağı olmak üzere tüm tesislerin, bütün toplu konutların, özel sektörün yapmış olduğu bütün yatırımların, Osmaniye ve Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek de, 19 bloktan oluşan Osmaniye Hükümet Konağı'nın yapımının 2001'de başladığını ve 32 milyon YTL'ye mal olduğu söyledi. Kemelek, tüm birimlerin hizmete açılan yeni hükümet konağında toplandığını bildirdi.

Osmaniye'nin tarım yöresi iken teşvik kanunu kapsamına alınmasıyla sanayi kenti olmaya başladığını ifade eden Kemelek, organize sanayi bölgesindeki yatırımların arttığını kaydetti. Kemelek, KÖYDES kapsamında çok sayıda projenin gerçekleştirilmesi ile vatandaşın yaşam kalitesinin yükseldiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Davut Çuhadar ise kentteki yapıların büyük çoğunluğunun kaçak olduğunu, hizmetleri yaparken öncelikleri belirlediklerini, yapamayacakları hizmetin sözünü vermediklerini vurguladı.

''Gümbür gümbür belediyecilik'' yaptıklarını ifade eden Çuhadar, her gün yeni bir hizmete imza attıklarını bildirdi.

Törende, daha sonra, terörle mücadele sırasında şehit olan ve TOKİ tarafından yaptırılan okula adı verilen, Piyade Er İbrahim Aydoğan'ın annesi Şemsi Aydoğan ile babası Mehmet Aydoğan kürsüye davet edildi. Başbakan Erdoğan, şehidin anne ve babasına bir belge verdi.

Erdoğan, daha sonra, toplam bin 29 konutun anahtarlarının bazılarını vatandaşlara teslimini yaptı. Erdoğan, ayrıca alt gelir grubu için yaptırılacak 177 konutun bazılarının kura çekimini gerçekleştirerek hak sahiplerini belirledi.

Daha sonra, toplu açılış için kurdele kesimi yapıldı.

Törene, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mete Doğruer, Mehmet Kastal ile çok sayıda davetli katıldı.

Başbakanın Osmaniye gezisi için, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş Çevik Kuvvet Şube Müdürlüklerinden takviye ekiplerinin kente gönderildiği bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 08:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ SARPKAYA IP: 88.226.187.xxx Tarih : 29.05.2008 16:26:11

Sayın başbakanımıza ilimize teşvik ettiği için teşekürler eder sağlıklı afiyetli olmasını cenabı haktan niyaz ederiz sayın başbakanımıza acil şifalar dileriz göz hastalığından dolayı sayın başbakınımızdan bu yıl bizim yusufizzettin grup köyleri içme suyu birliğimize bir el atmasını diliyoruz 42 köy ve bağlı mahallelerinin tam içme suyuna kavuşması için içme suyumuzun borularının miyadı doldu devamlı borular patlamaktadır saygılarımızla