19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Bakan Kavaf Osmaniye'de

BAKAN KAVAF OSMANİYE'DE

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye'ye geldi.

Osmaniye Valiliği'ne gelişinde tören ile karşılanan Bakan Kavaf, polis tören mangasını selamladıktan sonra Vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ile tanıştı. Bu arada bakanı karşılamaya gelen AK Partili kadınlar, Bakan Kavaf'a çiçek verip, nazar boncuğu taktı. Daha sonra valilik şeref defterini imzalayan Kavaf, Vali Celalettin Cerrah ile bir süre görüşerek Osmaniye ile ilgili brifing aldı. Devlet Bakanı Kavaf burada yaptığı açıklamada, bakanlığına bağlı kurumlarda bir dizi

incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye'ye geldiğini söyledi. Kavaf, incelemeler sonunda bu kurumların hizmet alanlarında ihtiyaç olan yatırımların planlanması ve bunların hayata geçmesi ile ilgili bir değerlendirme de yapacaklarını bildirdi.

Basın mensuplarının Osmaniye'de de 'sevgi evleri' yapılıp yapılmayacağı üzerine sordukları bir soruya Bakan Kavaf, "Osmaniye'de sevgi evi yapılması bizim de yapmak istediğimiz bir proje. Bu projeyi 2011 yılında hayata geçirmeyi planlıyoruz" diyerek cevaplandırdı.

Diğer yandan ziyaret edeceği 80. Yıl Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Basketbol Takımı'nın bu sene bazı zorluklar yaşadığını, bu konuda bazı çalışmalar yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise Bakan Kavaf, "Biz bu konuda her zaman destek veriyoruz. Zorluklarını kendilerinden dinleyelim. Elbette destek veririz" şeklinde cevapladı.

Ziyaret sonunda Vali Celalettin Cerrah, ziyaretinin anısına Bakan Selma Aliye Kavaf'a plaket ile keçi kılından dokunmuş Karatepe kilimi hediye etti. Vali Cerrah, keçi kılından dokunan kilimlerin eskidikçe değerlendiğini ve renklerinin hiç solmadığını söyleyerek, Karatepe kilimlerinin ayrı bir özelliğinin olduğunu söyledi.

Hediyeler için teşekkür eden Bakan Kavaf, bunları hatıra olarak saklıyacağını söyledi. Onuruna Polis Evi'nde düzenlenecek öğle yemeğine katılacak olan Bakan Kavaf, daha sonra Adana'ya hareket edecek.

BAKAN KAVAF OSMANİYE'DE
BAKAN KAVAF OSMANİYE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 12:23:03
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 13:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?