17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Bakan'dan yol müjdesi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin 1,5 asırlık hayali olan Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak yol çalışmalarını hızla sürdürdüklerini söyledi.

Bakan Yıldırım, AK Parti il kongresine katılmak üzere geldiği Osmaniye'de Vali Zübeyir Kemelek'i makamında ziyaret etti. Yıldırım, Vali Kemelek'ten brifing aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Karadeniz, Akdeniz Koridoru" olarak adlandırılan ve 41 il ile 5 bölgeyi ilgilendiren yol çalışmasının tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirterek, "Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak yol çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu, Türkiye'nin 1.5 asırlık hayali. Karadeniz'den Akdeniz'e ulaşımı sağlayacak yol çalışmaları ülkemizin ticaret hayatına da katkı sağlayacak. Çalışmaların yaklaşık yüzde 50'si tamamlandı. Projeyi 5-6 yıllık süre içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bakan Yıldırım daha sonra partisinin Osmaniye İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ve gerçekleştirmeye devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"2000-2001 yıllarında Türkiye adeta yerle yeksan olmuştu. 60 katrilyon bankalardan hortumlanmış. Bunun yükü de milletin sırtına yüklenmişti. Artık arabanın vitesi boşalmış, fren tutmuyor, ama siz bu ülkenin sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibini 3 Kasım'da iş başına getirdiniz. 220 milyar dolar milli gelirden devraldığımız ülkeyi, 2008 sonunda krize rağmen 742 milyar dolar milli gelire ulaştırdık. İhracatımız 36 milyar dolardan 132 milyar dolara ulaştı. Dünyanın 17, Avrupa'nın 6'ıncı büyük ekonomisi haline geldik. O dönemde hava yolu ile 8,5 milyon insanımız uçarken bu sayı 76 milyona ulaştı. 43 yeni hava alanını hizmete açtık. İnternette Afrika seviyesinden dünya 13'üncülüğüne yükseldik.

Türkiye'ye hızlı treni getirdik. Türkiye'nin önünü açtık. Türkiye'nin itibarını en yükseğe taşımış bir iktidar var, o iktidarın başında da bu ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan var. Yurt içinde gururumuz olan Sayın Erdoğan yurt dışında da bu ülkenin teminatıdır. Mazlum devletlerin mazlum halkların en büyük savunucusudur. Bunu nereden görüyoruz, Davos en güzel örneği. Ama ne yazık ki son günlerdeki mayın yasası görüşmeleri sırasında 'topraklarımızı İsrail'e satacak' diye haksız mesnetsiz iftiralarda bulundular. 3 ay önce dünyaya İsrail'e yaptığı zulmü haksızlığı haykıran Müslüman ülkelerin hislerine tercüman olan bu ülkenin başbakanına, dünya liderine haksızlık yapıldı. Herkes şunu iyi bilmeli bu ülkenin geleceği menfaati ve birliği, Sayın Başbakan başta olmak üzere 70 milyon vatandaş aynı duyarlılığa sahiptir"

Bakan Yıldırım, hükümetleri döneminde demiryollarındaki 50 yıllık ihmali ortadan kaldırdıklarını, 10 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, Marmaray Projesi'ni başlattıklarını anlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 17:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?