18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Başbakan Erdoğan, 80 fabrikanın temelini atıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hortumlardan kestikleri 200 trilyon lira kaynakla öğrencilere kitap, fakirlere kömür dağıttıklarını söyledi.

Adana Havalimanı’nda eşi Emine Erdoğan ile birlikte uçaktan inen Başbakan Erdoğan’ı Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşktun, Adana Valisi Cahit Kıraç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Emniyet Müdürü Mehmet Cebe ve partililer karşıladı.
Eşi ile birlikte dinlenmek için VIP salonuna geçen Erdoğan, dışarıda bekleyen kalabılığı selamlamak için salondan çıktı. Bu sırada, ÇEAŞ çalışanları, Başbakan’a alkış tutarak, tezahüratlarda bulundu.

Kalabalığa seslenen Erdoğan, Türkiye’de hortumları kestiklerini, kestikleri 200 trilyon liralık kaynakla, ilköğretim öğrencilerine bedava kitap dağıttıklarını fakir vatandaşlara, 1 milyon 200 ton kömür yardımında bulunacaklarını söyledi. "En büyük sorunumuz işsizliği azaltmak. Bunun için devlet-millet işbirliğiyle işadamlarımızın önünü açmaya çalışıyoruz" diyen Erdoğan, bu nedenle, yatırım yapacaklara bedava arsa verdiklerini, elektriği 5 yıl süreyle yüzde 50 indirimli kullandırttıklarını, SSK primlerini de düşürdüklerini ifade etti. Erdoğan, işadamlarına da çağrıda bulunarak, "Yeterki yatırım yapın, işsizleri iş sahibi yapın, bizim derdimiz bu" dedi.
Bu arada, Başbakan Erdoğan’ın Osmaniye’ye gideceği helikopter, özel eğitilmiş köpekle kontrol edilirken, havalimanı çevresindeki binalarda da özel harekat timleri tertibat aldı.
Erdoğan, VIP salonunda dinlendikten sonra "80. İlde 80 Fabrika Temel Atma Töreni"ne katılmak üzere helikopterle Osmaniye’ye gitti. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların temelini attıktan sonra Valiliği ziyaret edecek olan Erdoğan, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi’nin açılış törenine katılacak, ardından belediyeyi ziyaret edecek.

ADANA (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 13:54:58
Güncelleme :12 Kasım 2004 Cuma 13:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?