17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Bayan kursiyerin büyük başarısı

Osmaniye Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi ve MEKSA Vakfı işbirliğinde açılan kaynakçılık kursunun tek bayan kursiyeri, kursu birincilikle bitirdi.

Kadınların pek sık tercih etmediği kaynakçılık kursuna kaydını yaptıran ve kursun tek bayan kursiyeri olan 36 yaşındaki iki çocuk annesi Handan İşlek, kursu birincilikle bitirdi ve sertifikasını aldı.

Eskiden bir mesleği olmadığını, bu yüzden girdiği işlerde uzun müddet çalışamadığını söyleyen Handan İşlek, şimdi uluslararası geçerliliği olan bir sertifikaya sahip olduğunu, artık iş başvurusu yaparken meslek hanesine mesleğini yazabileceğini söyledi. İşlek, "Şimdi ise tek hayalim, kendimin ve
çocuklarımın geleceğini garantiye alabileceğim bir işe sahip olmak" dedi.

Daha önce de doğalgaz ve kombi borularının kaynak kontrolü işinde çalıştığını belirten İşlek, "Ben aslında kurs olduğu için değil de iş eğitimi olduğu için tercih ettim. Çünkü belirli bir mesleğim yok. Mesleğin olmayınca bir yere giriyorsun bir ay çalışıyorsun, bir yıl çalışıyorsun, olmuyor. Meslek edinmek için devam ettim kursa. Şimdi bir mesleğim var artık. Eşimden ayrıldığım için ben çalışmak zorundayım. Evim kira, çocuklarım okuyor ve tek başınayım. Çalışmak zorundayım. Ama iş bulabilmek için bir meslek sahibi olmak şart" şeklinde konuştu.

3 ay süren kursta tek bayan kursiyer olmasına rağmen diğer kursiyerlerden büyük destek gördüğünü de ifade eden İşlek, "Kursta tek bayan bendim. Abla-kardeş gibiydik. Hepsi bana 'abla sen başaracaksın, yapacaksın' diyerek destek verdiler. Beni zorlayan herhangi bir şey olmadı. Zaten çok çabuk kavradım ve çok rahat öğrendim. Ben girdiğim bütün işlerde hep azimli oldum. İşe girdiğim zaman asla elimdekiyle yetinmedim. Daha ilerisini öğrenmeye gayret ettim. Mesela çaycı olarak girdim işe ama daha sonra kalite kontrol bölümüne geçtim. Şimdi bir mesleğim var. Sordukları zaman mesleğimi söyleyebilirim. Benim şimdi kendimi güvene alabileceğim bir işe ihtiyacım var. Başarılı olacağımı, her işin altından kalkacağımı biliyorum" diye konuştu.

Birincilikle bitirdiği kursun sertifikasını Vali Zübeyir Kemelek'ten alan Handan İşlek, kursun düzenlenmesinde emeği geçen başta Vali Zübeyir Kemelek olmak üzere herkese teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 16:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?